Melyik országban, milyen lehetőségeim vannak ezzel elhelyezkedni?
Én állat-biotechnológusként (mg-i biotech. szak) fogok hamarosan végezni Msc-n. Jelentkezni akartam phd-re, de itthon már nem akarok semmit sem elkezdeni. Külföldön (bármelyik eu-s ország, vagy bármilyen ország) milyen lehetőségek vannak?
Párom fémipari szakmunkás, az az érzésem, ő könnyebben találna munkát.
Én jól beszélek angolul, kicsikét németül, párom kb alapfokon angolul, nagyon minimálisan németül.
Ilyen alapokkal milyen színvonalon lehet kinn megélni? (Bár nem a pénz a fő indokom, hogy itthagyjam ezt a sz*rkupacot)
Természetesen nem innen akarok egyedüli módon informálódni, inkább tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Egy kedves angol barátnőm is biotechnológus. Ő állatokkal kísérletezik. Baromi jól keres. Mindig mondja nekem, hogy végezzem el, bevisz a céghez, de én bevallom buta vagyok hozzá. (meg hát tökéletes angol nyelvtudásom sincs)
Szerintem itt kint nem lesz gondod neked a szakmáddal kapcsolatban. A párodnak igen a nyelvtudása miatt. Angliában az alap angol nyelvtudás egyenlő a nulla nyelvtudással.
Nem, természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyből minden nagyon szuper.
Estleg phd-t megéri-e ott csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!