Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudom kiszámítani, hogy...

Hogy tudom kiszámítani, hogy mennyi szsbadsgáom maradt?

Figyelt kérdés
Most idén februárban kezdtem, elvileg 19 nap szabim volt az évben, de msot felmondtam, augusztus 31-ig maradok. Hogy tudom kiszámítani, hogy időarányosan mennyis szabit használhatok?
2018. aug. 8. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
19 osztva 12-vel, akkor kijön a havi keret. Ezt megszorzod 8-cal, ennyi van augusztus végéig. Vond le, amit esetleg kivettél. Tadamm. :)
2018. aug. 8. 18:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a 19-et kell osztani és szorozni, mert az már eleve egy időarányosított szabadság. Az egész éves szabadságodat kell arányosítani a munkaviszonyod kezdetétől végéig tartó időszakra. Ha pl. február 1-én kezdtél, augusztus 31-ig 212 nap telik el, tehát az éves szabadságodat kell szorozni 212/365-del (majd a kerekítés szabályai szerint kerekíteni).

Egyébként a munkáltatódnak is tudnia kéne ezt, ha meg nem tudja, és mégis kiad több napot, akkor így járt.

2018. aug. 8. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Így van. Mindig naptári napokkal, nem pedig hónapokkal számolunk. Legalább két tizedes pontossággal, majd a végeredményt kerekítjük a kerekítés szabályai szerint.

Alap az egész éves szabadság, ahogy az előző írta...

2018. aug. 9. 05:11
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

"19 nap szabim volt az évben"

Nekem ez azt jelenti, hogy egész éves szabadságról van szó, azért írtam, hogy ezzel számoljon, nyilván...

2018. aug. 9. 08:21
 5/7 anonim ***** válasza:
19 nap szabi, mint éves, eleve nem lehet, 20-ról indul, az az alap.
2018. aug. 10. 05:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Februárban kezdtem, nem januárban, ezért van 19 nap szabadságom. De köszi a válaszokat, így sikerült kiszámolnom
2018. aug. 10. 17:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Én tudom, hogy miért van 19 napod, mi arra reagáltunk, hogy az egyik válaszolónak észre kellett volna vennie, hogy nem lehet az éves szabadság 19, mert alap a 20 nap, tehát 19 azért van, mert nem teljes az éve a kérdezőnek, így nem abból kell kiindulni számoláskor.
2018. aug. 11. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!