Hogyan kell kiszámítani az eltérítést köz-, és kormánytisztviselőknél?
Nem találom, és nem is értem, miként alakul az eltérítés.
Tegyük fel, hogy van egy 30%-os eltérítés. Ezt mihez kell rászámolni, alapilletményhez, vagy az alapilletmény, ill. kieg, ill. pótlék összegéhez?
Nagyon köszönöm előre is.
133. §
(3) A hivatali szerv vezetője (...) a tárgyévet megelőző év minősítése, ennek hiányában teljesítményértékelése alapján (...) a tárgyévre vonatkozóan a kormánytisztviselő besorolása szerinti fizetési fokozathoz tartozó alapilletményét (...) legfeljebb 50%-kal megemelheti, vagy legfeljebb 20%-kal csökkentett mértékben állapíthatja meg.
Csepp szövegértéssel megállapítható, hogy csak az alapilletmény lesz magasabb. Az, hogy melyik munkáltató milyen pótlékokat állapít meg, és azokat miből számolja, a szerv Közszolgálati Szabályzatában találod.
Remélem, hogy csak érdeklődsz, és nem dolgozol jogszabályokkal, mikor a rád vonatkozókat sem ismered.
Gondoltam, hogy valaki belém fog kötni, mivel azért mégiscsak egy magyar oldal ez. Tudtommal azért jött létre a GYIK, hogy kérdéket tegyünk fel, nem azért, hogy kisebb nagyobb cinizmussal válaszoljunk meg egy kérdést. Nem dolgozom még, érdeklődtem csak, mivel még senki nem tudta elmagyarázni normálisan. Ennek ellenére megköszönöm a válaszodat.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!