Hogyan öltözzek állásinterjúra a nyári kánikulában?
Sajnos, ha nagyon "olyan" hely, akkor kötelező.
Ha a szoknya a térd fölötti 2-3 cm- nêl nem rövidebb, akkor aharisnyát elhagyhatod, ha a szett többi része eleganciát és profizmust sugall.
De pl nadrág-elegánsabb nyitott szandál belefér.
Azt nem írtad, MILYEN állásról van szó, ahol munkában kötelezö dress-code van, ott aszerint kell az interjúra is öltözni.
De ettöl függetlenül is elvileg a harsinya illene, zárt cipö nem feltétlen kell, megfelelö szandál is jó. A szoknya viszont minden esetben legalább térdig érjen, a rövidebb nem megfelelö. Nadrágot nem vennék fel.
Ne haragudj de ez nekem olyan fura! Dolgozni, főleg interjúra nekem annyira alap egy vékony harisnya és mondjuk egy zárt balerina/körömcipő megfelelő hosszúságú szoknyával.
Nehogy már ennyit ne lehessen kibírni, gondoljatok a férfiakra, ők ilyenkor is öltönyben de minimum hosszú gatyába nyomják!
Én azt mondom hogy ha nem magas vezetői pozíció, akkor elegáns capri vagy chino fekete vagy navy blue nadrág, zárt vagy nyitott cipő, szandál, rövid vagy 3/4-es ujjú blúz.
Ha felsővezetői pozíció, akkor nadrágkosztüm, vagy térdig érő szoknya + blézer, magassarkú cipő.
Én biztos vennék fel, ha kötelező, ha nem. Ha nem is kötelező, akkor is jó benyomást kelt az interjúztatókban, és lehet, h pont ezen múlhat a dolog. Egy 8denes harisnyát szinte nem is lehet érezni a lábon, viszont szebb lesz benne a láb. Én, ha elegánsan akarok felöltözni, jó benyomást akarok kelteni, akkor nem is kérdés, h húzok e harisnyát, mert az nálam alap! Szerintem, aki annyi áldkzatra nem képes, h 2-3 órahosszáig kibírja magán a harisnyát, az ettől kellemetlenebb dolgok miatt sem fog áldozatot hozni, így ha én lennék az interjúztató, tutira belekalkulálnám ezt is a végeredmémybe.
Ettől függetlenül sok sikert az álláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!