Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Több hetes fizetési késés...

Több hetes fizetési késés esetén a munkáltatónak nem kell késedelmi kamatot fizetni a munkavállalónak?

Figyelt kérdés

Ha tizedike helyett 25-én kaptam meg a béremet, akkor ezért a tetemes, több mint kettő hetes késedelemért nem jár nekem a munkavállalónak semmi kompenzáció, késedelmi kamat, semmi? Mert a cég így áll hozzá: „hát megjött végül, nem?“ (idéztem a főnököt).

Nem TROLL VAGYOK a neten a neten ezt találtam:

[link]

Határidőn túli fizetés esetén a késedelem idejére a késedelembe esés időpontjától kezdve kamat jár. A kamat számításakor az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat irányadó az adott naptári félév teljes idejére. A kamatfizetési kötelezettség akkor is beáll, ha a munkáltató késedelmét kimenti.

Tehát akkor nekem a késedelmi kamat az JÁR és nyugodtan követelhetem?

2018. júl. 29. 08:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
60%

Én biztos otthagynám a retekbe nem jogászkodnék.

Van pénz? nincs? Akkor szevasz főnök.

2018. júl. 29. 09:52
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nettó 200e Ft-nak a kamata 0,9%-al számolva a 15 napra 69,0411Ft, tehát aki a 70Ft-ot írta tökéletes választ adott!

A br. 160-es fizetésed után meg 36,72986Ft a kamat :)

2018. júl. 29. 10:12
 23/26 anonim ***** válasza:
88%

"Ezt TÉVEDÉS..... eleve féléves vetített kamatot kell számolni, benne van a hivatkozásban..."

Mekkorát tévedsz már megint..

Halkan jegyzem meg ha fél éveset kellene számolni akkor is hibásan számolsz.

Amúgy van annyi vér a pucádban, hogy visszajössz és elismered, hogy egy ostoba kamus tróger vagy? Mert ilyenkor szoktál eltűnni és kiírni egy új kérdést, mikor már minden baromságodat megcáfoltuk kb. 3 perc leforgása alatt.

2018. júl. 29. 10:39
 24/26 anonim ***** válasza:
76%

Időszakok

Kezdő dátum

Befejező dátum

Eltelt napok száma

Kamatösszeg

Kamatmérték

2018-07-10

2018-07-29

20

98,63 forint

0.9%

2018. júl. 29. 11:15
 25/26 anonim ***** válasza:
Én írtam az első számítást, 70 forintot, de ezek szerint másnak is kb ennyi jött ki. 200 ezer csak úgy jött, kb annyi az átlag fizetés, azért. Ha csak 100 ezret keresel akkor 35 forint kamatról beszélünk.
2018. júl. 29. 16:05
 26/26 anonim ***** válasza:
Az a 35Ft kamat simán megéri a pereskedést. :D
2018. júl. 29. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!