Több hetes fizetési késés esetén a munkáltatónak nem kell késedelmi kamatot fizetni a munkavállalónak?
Ha tizedike helyett 25-én kaptam meg a béremet, akkor ezért a tetemes, több mint kettő hetes késedelemért nem jár nekem a munkavállalónak semmi kompenzáció, késedelmi kamat, semmi? Mert a cég így áll hozzá: „hát megjött végül, nem?“ (idéztem a főnököt).
Nem TROLL VAGYOK a neten a neten ezt találtam:
Határidőn túli fizetés esetén a késedelem idejére a késedelembe esés időpontjától kezdve kamat jár. A kamat számításakor az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat irányadó az adott naptári félév teljes idejére. A kamatfizetési kötelezettség akkor is beáll, ha a munkáltató késedelmét kimenti.
Tehát akkor nekem a késedelmi kamat az JÁR és nyugodtan követelhetem?
Én biztos otthagynám a retekbe nem jogászkodnék.
Van pénz? nincs? Akkor szevasz főnök.
Nettó 200e Ft-nak a kamata 0,9%-al számolva a 15 napra 69,0411Ft, tehát aki a 70Ft-ot írta tökéletes választ adott!
A br. 160-es fizetésed után meg 36,72986Ft a kamat :)
"Ezt TÉVEDÉS..... eleve féléves vetített kamatot kell számolni, benne van a hivatkozásban..."
Mekkorát tévedsz már megint..
Halkan jegyzem meg ha fél éveset kellene számolni akkor is hibásan számolsz.
Amúgy van annyi vér a pucádban, hogy visszajössz és elismered, hogy egy ostoba kamus tróger vagy? Mert ilyenkor szoktál eltűnni és kiírni egy új kérdést, mikor már minden baromságodat megcáfoltuk kb. 3 perc leforgása alatt.
Időszakok
Kezdő dátum
Befejező dátum
Eltelt napok száma
Kamatösszeg
Kamatmérték
2018-07-10
2018-07-29
20
98,63 forint
0.9%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!