Több hetes fizetési késés esetén a munkáltatónak nem kell késedelmi kamatot fizetni a munkavállalónak?
Ha tizedike helyett 25-én kaptam meg a béremet, akkor ezért a tetemes, több mint kettő hetes késedelemért nem jár nekem a munkavállalónak semmi kompenzáció, késedelmi kamat, semmi? Mert a cég így áll hozzá: „hát megjött végül, nem?“ (idéztem a főnököt).
Nem TROLL VAGYOK a neten a neten ezt találtam:
Határidőn túli fizetés esetén a késedelem idejére a késedelembe esés időpontjától kezdve kamat jár. A kamat számításakor az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat irányadó az adott naptári félév teljes idejére. A kamatfizetési kötelezettség akkor is beáll, ha a munkáltató késedelmét kimenti.
Tehát akkor nekem a késedelmi kamat az JÁR és nyugodtan követelhetem?
"Örülj neki hogy van munkád ha elmés 100000 ember vár a helyedre“
Hahahahahaha!!!
Azok az idők már RÉG elmúltak apukám! Régen 1 helyre 10-en álltak, most 10 helyre 1... se.
De tessék. Nem látom a sort az ajtó előtt!
Az a 100000 ember az nem az én helyemre vár, hanem rég külföldön van. Erről ennyit.
Ki a franc megy egy szutyok kismagyar csalószaros kkv-hez bruttó 160-180-ért bohóckodni?
Te - ha nem lennél totál kamu.
Amúgy akkor hány forint is az a 0,9% késedelmi kamat mr mindent jobban tudok? Nem elegáns atsiklani afelett, hogy mekkora baromságot irkalsz...
0.9% of 200000 = 1800
Steps of Solving:
0.9% of 200000 = 0.009 × 200000 = 1800
ha már 200.000.
de hogy honnan jött a 200 azt ne tőlem kérdezd... és sehol se írtam hogy 200 az alap...
A 200.000 tök mindegy, arányosan atszamolhatod bármennyire.
Amúgy meg idióta vagy fiam, leulhetsz, egyes. 15 napra kell arányosan számolni, amit te szamoltal az egy egész éves kamat...
"15 napra kell arányosan számolni,“
Ezt TÉVEDÉS..... eleve féléves vetített kamatot kell számolni, benne van a hivatkozásban...
mindegy hogy 1 napot késik vagy 5 hónapot, akkor is féléves keret van.
Ha túllépi a félévet, akkor 2x félév.
"számításakor az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat irányadó az adott naptári félév teljes idejére“
vagyis nem számít h 15 nap vagy 5x 15 nap akkor is féléves a keret.
csak ertelmezni kene tudni amit olvasol... nem, nem jar fel eves kamat 10 napos csuszasra, hanem az ELSO NAPON ERVENYES jegybanki alapkamat vonatkozik a teljes felevre, akkor is ha fel even belul a kamat valtozott.
teso, ha ekkora pofad van a semmire, nem csodalom hogy a fonok is igy kezel.
... marmint ha nem lenne full kamu az egesz sztorid.
Tanácsom kívülállóként. Ha ilyen munkahelyem lenne ami 10 helyett 25-én fizet és még neki áll feljebb akkor én nem késedelmi kamatot számolgatnék, hanem otthagynám a szarba az egészet.
De nem 25-én. 10-ike a fiz határidő, pár napot várok van pénz vagy nincs. Ha nincs, akkor legkésőbb 15-én hello van. Aztán szopják le magukat.
Ez az én tanácsom.
Add be az azonnali hatályú felmondásod a fizetési késedelemre mint alapvető szerződésszegésre hivatkozva és követeld a teljes felmondási időre járó béred + a végkielégítést. Jogod van hozzá.
Ha nem adja akkor bíróság.
Majd félreáll a főnököd szája és rendet tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!