Több hetes fizetési késés esetén a munkáltatónak nem kell késedelmi kamatot fizetni a munkavállalónak?
Ha tizedike helyett 25-én kaptam meg a béremet, akkor ezért a tetemes, több mint kettő hetes késedelemért nem jár nekem a munkavállalónak semmi kompenzáció, késedelmi kamat, semmi? Mert a cég így áll hozzá: „hát megjött végül, nem?“ (idéztem a főnököt).
Nem TROLL VAGYOK a neten a neten ezt találtam:
Határidőn túli fizetés esetén a késedelem idejére a késedelembe esés időpontjától kezdve kamat jár. A kamat számításakor az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat irányadó az adott naptári félév teljes idejére. A kamatfizetési kötelezettség akkor is beáll, ha a munkáltató késedelmét kimenti.
Tehát akkor nekem a késedelmi kamat az JÁR és nyugodtan követelhetem?
"Bár ha vannak millióid a pereskedésre"
Nem kell egy fillér se a pereskedésre a munkajogi perek vagy 20 éve ingyenesek alapvetően, és képviselhetem magamat, ez nem büntetőügy. Megteszem a beadványt a bíróságon egy fillérbe se kerül. Ami ktg lenne az a munkajogász díja de ha nem fogadok fel, akkor az sincs.
Hülyeséget ne írjunk.
Ja és a másik és ha milliókba kerülnek: a vesztes fél fizeti a perköltséget időtlen idők óta...
Ez mindegy mert ez nem a pénzről szól.
Nem a késedelmi díjból akarok házat venni.
EZ az egész arról szól hogy megmutassam a főnöknek hogy nem nőnek a fák az égig. Ne gondolja már hogy akármit megtehet.
Mi az hogy 10-ike helyett 25-émn adja meg a fizetésem és még neki áll feljebb hogy "hát megkaptad végül nem".... anyád!
Majd én is bemegyek 1 hetes késéssel melózni és odaszólok hogy "hát végül megjöttem, nem?"
"r 200 ezer forintos fizetés esetén csak kb 70 forint az a 15 nap csúszás kamata.“
Ja és matekből mínusz egyes....
Matekozz már egy kicsit....
„akkor mutasd meg neki“
Miért, te szó nélkül tűrnéd?
Vagy hogy?
Nem TROLL VAGYOK
Nem a frászt nem...
Ja és matekből mínusz egyes....
Matekozz már egy kicsit....
Tökéletesen számolt. Általános iskolai matematika példa. Úgyhogy inkább ülj le te kisfiam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!