Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diákhitel rémtörténetek?

Diákhitel rémtörténetek?

Figyelt kérdés
Vegyem fel a diákhitelt, vagy próbáljak inkáb szolidabban élni? Van akinek nagyon meggyűlt a baja a visszafizetéssel?
2018. júl. 27. 23:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

"A diákhitel - ellentétben sok más tartozással - soha nem évül el"

Ez nem tudom mire érv. A lakáshitel se évül el. A diákhitelnél kedvezőbb konstrukció nincs szabadfelhasznalasu hitelre. Akinek a minimum a maximum amit fizetni tud az minek vette fel?! A minimum az a fizu 6%-a. Nevetségesen kevés. Előtörlesztéssel ajánlott rendezni, úgy hamar megvan.

2018. júl. 28. 11:03
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ez nem tudom mire érv. A lakáshitel se évül el."

A lakáshitelt a kereskedelmi bank biztosítja, míg a diákhitelt az állam.

Többen úgy tudják, mivel az állam által biztosított a diákhitel, valamint pontosan ezért az adóhatóság hajtja be, az adóval kapcsolatos elévülések vonatkoznak rá. Az adótartozás legkésőbb 5 év után elévül, ha az elévülést hosszabbító, vagy megakasztó körülmények nem állnak fenn. A diákhitel a "kivétel" kategória, sokan hiába is várják, nem évül el.

Ezzel arra utaltam, hogy az illető "nyakán" marad a hitele.

Ne keverd a kereskedelmi bankos hitelekkel, mert ez nem az, és a játékszabályok is mások.

2018. júl. 29. 05:45
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen, a diakhitel esetén a szabályok sokkal sokkal rugalmasabbak, jobbak. Felvétel és vissza fizetés is sokkal egyszerűbb.

Tapasztalatbol mondom, volt diakhitel és most van lakashitel is.

2018. júl. 29. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!