Diákhitel rémtörténetek?
Én felvettem, inkább csak ilyen biztonsági tartaléknak. Simán visszafizettem. Az a nagyon nagy előnye, hogy bármikor bármennyi ingyenesen előtörleszthető.
De amúgy simán hasznot is húzhatsz belőle. Vedd fel és fizess belőle lakástakarékot.
Èn felvettem konkrètan angolul ebből tanultam meg profi tárgyalàsi szinten.
Nem.buliztam nem ittam el.Hanem okosan.
A visszafizetéssel az a baj, hogy ha nem fizeted a megállapodásnak megfelelően, a Diákhitel Zrt. felbontja a szerződést, és átadja behajtásra az adóhatóságnak.
A diákhitel - ellentétben sok más tartozással - soha nem évül el, és amint lesz jövedelmed, valamilyen vagyontárgyad, már ugrik is rá az adóhivatal, hogy kielégítse a Diákhitel Zrt. követelését.
Nagyon át kell gondolni a dolgot!
Rémtörténetek?
Legyen a felsőfokú végzettséged elérhető havi jövedelmed x(f), az anélküli x(k), a Diákhitel törlesztője d. Akkor éri meg felvenni, ha várakozásaid szerint a jövőben (x(f)-d)>x(k). Azaz ha a DH felvételével elérhető jövedelmed még a DH törlesztővel levonva is meghaladja a jelenleg elérhető jövedelmedet.
A kérdésed alapján nekem úgy tűnik, hogy inkább a megélhetésre kell neked a DH, ebben az esetben ha könnyen tudsz 'szolidabban élni', azaz a lemondások mellett ugyanúgy meg tudod szerezni a diplomád hátrányok nélkül, akkor ne vedd fel a DH-t. Ha azonban túl sokat kellene nélkülöznöd, és ez a diplomád rovására menne, abban az esetben ugyanúgy áll a fentebb felvázolt reláció, hiszen ugyanúgy a diplomád eléréséhez szükségesnek minősül a DH összege.
Utolsó vagyok: 'Rémtörténetnek': én felvettem 6M diákhitelt, és számításaim szerint előtörlesztés nélkül kb. 7-8 év alatt vissza fogom fizetni. Szóval nekem bőven megérte, mert olyan végzettséget szereztem vele, ahol a jövedelmem nagy, tehát a jövedelem-arányos törlesztőm is nagy, így nem kell aggódnom, hogy egész életemben fizetni fogom. Főleg, ha elő is törlesztek.
Még valami: a DH-ból lakástakarék tényleg nagyon jó ötlet, tanácsolni tudom (vagy akár vegyél fel annyival több DH-t, hogy azt a havi 20at be tudd fizetni LTP-be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!