Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha én nem kapok borravalót...

Ha én nem kapok borravalót akkor milyen alapon adjak másnak?

Figyelt kérdés
Pincér, fodrász, futár, taxis, postás, árukiadó. Ezek mind elvárják a kötelező borravalót, ha nem adsz minimum egy szemmelverést kap az ember. Én viszont nem kapok, pedig szolgáltató iparban vagyok alkalmazott. Akkor én miért adjak?
2018. júl. 26. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

Mert építeni kell a velejéig romlott vadkapitalizmusunkat, mert a rendszerváltás utáni Dolgozó Népünknek erre van igénye. Például arra hogy egy szórakozóhelyen egy pohár pezsgőért 200 000 Ft-os számlád dugnak a külföldi vagy akár hazai turista elé. Ha nem fizet akkor kéretlen szado-mazo szolgáltatás következik és két szekrény méretű kidobóember az automatához kíséri.

Mit csodálkozol azon ha szemmel verést kapsz? Az a bizonyos réteg is felháborodik ha szintén munka nélkül nem utalják neki a segílyt.

2018. júl. 26. 13:22
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Senki nem mondta hogy adj. Ha akarsz adsz, nem, nem. De ez a hiszti amit leművelsz, az gyerekes.
2018. júl. 26. 14:07
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
Mert a szegeny prolik igy probaljak kompenzalni hogy szarul keresnek. Ahelyett hogy a fonoknek mondanak hogy hello, keves a penz, megprobaljak a kisembert lerantani.
2018. júl. 26. 19:31
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

2-es írja jól...ezt hívják gesztusnak.

meglepődnél, ha te is csak a legminimálisabb, kötelező szolgáltatást kapnád a pénzedért.

ha a taxis kivisz a reptérre, sok csomaggal vagy, akkor be fogja pakolni a csomagtartóba helyetted, ha csak 20ezresed van, de igazából 8940 Ft-ot kéne fizetned, akkor még majd számolgatni is fogja neked, pedig ki lehetne írva a taxikra, hogy csak és kizárólag kártyával fizethetsz, mert a sofőr leszarja, hogy nem tudod pontosan odaadni a viteldíjat.

természetesen ha a taxis csak elvisz a-ból b-be, te meg fizetsz neki pontosan, akkor nem adsz borravalót, ennyire egyszerű.

2018. júl. 26. 21:06
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Ja, mert pénzért kell gesztusokat vásárolni.. pff.
2018. júl. 26. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

azért az mondjuk vicces, hogy te is ezeket az embereket nevezed szegény prolinak, miközben te pont azon az 50-100 Ft-on hisztizel...

látom is, ezért nem érted, miről beszélek. értelmes embereknél ez úgy magától szokott jönni, hogyha valamivel elégedett vagyok, akkor azt meghálálom.

az igazi skót, fillérbaszó emberek állnak le ilyen filléres dolgokkal foglalkozni.

2018. júl. 26. 23:00
 7/9 anonim ***** válasza:
10%

Ja, kiszámolom: adok egy 200ast a pizzafutárnak, a benzinkutasnak heti egyszer. Az havi 2000 forint. Évente 24000 forint.

Adok havonta 1000 forintot a fodrásznak. Az évi 12000 forint.

Adok havi háromszor 1500 forintot a pincérnek. Az évi 18000 forint.

Tudom, én skót még bőkezű sem voltam, de egy év alatt kiosztottam 54000 forintot. Hát, én kérek elnézést, hogy annak ellenére, hogy jól keresek sl, nem osztogatok el ennyi pénzt a semmire. Elkezdünk guglizni mennyi mindent lehet venni 54000 forintból?

2018. júl. 26. 23:27
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
Még valami: számolják fel szervizdíjként, szállítási díjként, stb. Kifizetem szívesen, mert benne van a szolgáltatás árában. De nem járulok hozzá adózatlan jövedelem gyűjtéséhez, mert inkább fehéredjen a gazdaság. Ja, hogy a főnök nem adja oda? Akkor ennyit ér a munka, pont.
2018. júl. 26. 23:31
 9/9 anonim ***** válasza:

igen, mert még mindig a rendszert meg a kötelezettséget látod az egészben...nem kell adni a kutasnak sem, mivel gondolom 10ből 9szer gondolnád úgy, hogy na jó, most ha már felajánlotta, retkes a szélvédő, mossa már le, vagy nincs kedved tankolni, tankoljon már meg...

meg persze pizzát se rendel mindenki heti 1x, de ha mégis, akkor sem feltétlenül van szükséged mindig "plusz szolgáltatásra". rengetegen nem mondják, hogy nagy címlettel fizetnek, és ott derül ki. futár meg csak áll ott, és számolgatja percekig, hogy neked mennyi visszajárót kell adjon 10ezerből...közben hül a többi kaja.

hogyha ez neked rendben van, akkor ne adj neki semmit...de ha úgy gondolod, hogy kicsit többet megtesz a megrendelő hülyesége miatt, mert nem szólt előre, és ha emiatt a következő megrendelő még savazza is, mert később ért ki 5 perccel, akkor meg nem sajnálnám azt a 100 Ft-ot tőle...

és ha havi 2x rendelek, akkor is csak minden 5. vagy 6. rendelésnél járok úgy, hogy nincs nálam pontosan annyi pénz, akkor azért eléggé elhanyagolható...

2018. júl. 27. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!