Ti felmondanátok azért, mert a főnök rendszeresen nem köszön nektek és mindenki másnak igen?
Fél éve kezdtem ezen a munkahelyen, eleinte minden rendben ment, a főnök is kedves volt, meg mindenki. Amint lejárt a próba idő a főnököm 180 fokos fordulatot vett, elkezdett kritizálni, a munkámat azzal illette nem egyszer, hogy "sz**rakodás", félórás monológokat tartott mit hogy kéne csinálnom, mikor ő nagyon nincs képzben azzal mi is folyik a cégnél, sosem látja mit csinálok, csak mások elmondásai alapján tudja hogy viselkedem az ügyfeleivel, mit hogy csinálok. Mikor elmertem menni fertőző betegen táppénzre (sürgősségin is voltam) mindennap bombázott az sms-eivel egésznap, hogy mikor megyek már dolgozni. Most már olyan szintre eljutott a bunkóskodásaival (amiket nem részleteznék most, mert teljesen felesleges) hogy már köszönni sem képes, pedig én vagyok az egyetlen női kolléga!
Már a felmondáson gondolkodom, pedig szeretem a munkámat és a többi kollégával is el vagyok. A fizetésem is kevés.
Gyárban jobban kerestem sokkal, de nem szeretnék unalmas monoton munkát végezni 3 műszakban többet.
Ti felmondanátok, mert a főnökötök egy büdös tirpák?
Nem. Nem is kell ennyire érzékenyen felfogni a dolgot. Amíg papír alapon nem kapsz fegyelmit, mert valaki szerint rosszul végzed a munkád, addig ez mind csak bálnakaka.
Menj, dolgozz, ha élvezed mégjobb, ha nem köszön, ne foglalkozz vele. Köszönj, ahogy az illem diktálja, és mosolyogj, nincs több dolgod vele.
"pedig én vagyok az egyetlen női kolléga! "
Lehet, hogy itt van a kutya elásva...
Úgy gondolja, hogy lekezelhet Téged - ezek szerint Te meg hagyod. Még mielőtt rám sütnétek: nem, nem vagyok feminista, pusztán azt vettem észre, hogy az emberrel úgy bánnak, ahogy hagyja.
Egyszerűen ráköszönnék a főnökre, s ha nem köszön vissza, akkor közölném vele, hogy bár tiszteled, hogy Ő a főnök, de azért egy köszönés Neked is jár. Azt lehet szekírozni, aki hagyja magát... Ezért semmiképpen nem mondanék fel, hanem kivívnám magamnak a "pozíciómat".
Azt nem tudom, hogy abból megfogadtál-e valamit, amit kifogásol a munkádban, de azért ha van olyan, amin tudsz változtatni az irányában, akkor tedd meg.
Vagy kérd meg, hogy üljön le Veled és beszéljétek meg ezt a dolgot. (persze nem mindenkivel lehet, de egy próbát megér)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!