Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyes álláshirdetéseket miért...

Egyes álláshirdetéseket miért adnak fel angolul?

Figyelt kérdés
Sokszor a munkáltató magyar, a munka során sem feltétlenül kell angolt használni, mégis egy csomó állást így hirdetnek meg. Mi ennek az oka? Ez egyfajta menőzés a munkáltatók részéről?

2018. júl. 25. 10:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: ez igaz lehet.
2018. júl. 25. 20:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Manapság multiknál az is elég jellemző, hogy a HR nagy része ki van szervezve regionális központokba, így első körben nem is beszélsz magyar emberrel, mert a HR-es pl lengyel, és ha vele jól sikerül egy telefonos interjú, akkor mehetsz a leendő főnökhöz itthon. A legutolsó 3 poziból, amire az utóbbi időben jelentkeztem, ez volt az arány: egy magyar, egy lengyel, egy brit HR-essel beszéltem, és miután ők megfelelőnek találtak, mehettem tovább a line managerhez (akiből 2 magyar, egy cseh volt).
2018. júl. 26. 22:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Én Linkedinen kapok magyar HR-esektől angol nyelvű megkereséseket. (Magyar nevem van, nem kérdéses, mi az anyanyelvem.) Jelzem, nem keresek állást. Ha külföldi HR-es keres, ezer örömmel válaszolok angolul, hogy érdekel-e a munka vagy sem, mert egyértelmű, hogy ez a közös nyelv. De egy magyar HR-es miért akarja már azonnal az angolomat tesztelni, amikor ő keres fel engem, nem pedig fordítva, és azt se tudja, érdekel-e az állás vagy sem? Vagy kérdezés nélkül tesztel, vagy gondolkodás nélkül ctrl+c/ctrl+v-zik, egyik sem túl megnyerő.
2018. júl. 27. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!