Miért szidják a bölcsészeket? A társadalom nagy százalékánál műveltebbek, mégis folyton kapják a savat.
"Egy bolcseszkent végzett network engineer"
Mi a román k.rwa élet vagy te, koma?! :O
Nem szidom, csak épp az elméleti tudásuk nagy, amivel szeretnek felvágni meg hencegni a SEMMIRE, mert aztán mennek a mekibe, hiszen sehová nem kellenek, mert nincs értékelhető, HASZNÁLHATÓ tudásuk.
Én is olvasott vagyok, és tájékozott, de a seggemet kitörölhetem vele a munkaerőpiacon, mert ott a gyakorlati tudás a lényeg.
Jó, nem meki, de maximum adminisztrációs állást csíphetnek el 130 rongyért.
Akkor már jobb a meki :D
Bár nagyon szerettem anno, és sok olyan dolgot tanultam ami tényleg érdekelt, de mai eszemmel már nem mennék oda.
Egyébként Bölcsész BA arra is jó, ha valaki nem tudja, mit akar. Onnan még mehet tovább tanárnak, fordítónak, tolmácsnak - igazából bárminek MA-n, Msc-n.
Én angol-német végzettséggel kezdtem el dolgozni helpdesken, ma IT projektmenedzser vagyok. Szóval ez is egy ilyen dolog hogy ha az ember fejlődik és keresi a lehetőségeket, akkor nem minden azon múlik hogy mit tanultál a felsőoktatásban...
Szerintem ez egy elég összetett kérdés.
-sok reál szakos frusztrált, mert a gimiben is többségben voltak a humán tárgyak, ráadásul a bölcsészek műveltebbek, jobban beszélnek nyelveket
-bölcsész szakoknál nem annyira meghatározott, hogy milyen területen helyezkednek el később
-ebben az országban rengeteg beszűkült, érzelmi analfabéta ember van (reálosok között is sok), akik csak azt tartják hasznosnak, ami kézzelfogható, megépíthető stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!