Az ilyen munkáltatók hol élnek?
Meghirdet egy munkát, magas szintű angol nyelv elvárással, mert ügyintézni kell angolul szóban, írásban, meg angol termékleírásokat gyártani. Meg persze az irodai programcsomagok haladó szintű ismerete, meg előny a kép és videó technikai ismeretek.
Mind ezért cserébe kínálnak általuk "versenyképesnek" mondott jövedelmet, bruttó 200ezer Ft-ot.
Na most hogy a bánatba lehet ez versenyképes fizetés, mikor itt a városba egy 8 elemis kulimunkás 230 bruttó körül meg tud keresni?!
Egyszerűen nem tudok napi rendi pontra térni az ilyeneken...
Miért nem linkeled be, és akkor szét savazhatnánk idióta kamu jelentkezésekkel?
Mi munkaidőben ide járunk röhögni a haverokkal, (IT-sok vagyunk de nem tudunk csocsózni szóval ez marad) rámennénk erre a labdára.
ugyan mi lenne ebben a munkában olyan túl bonyolult, ami többet ér?
a leírásod alapján ez valami webshop-os adatmenedzselős munka, tehát az egésznek az adminisztratív része.
ha mondjuk azt kérnék, hogy magát a webshop-ot a teljes informatikai hátterével is üzemeltesd, az más lenne.
enélkül ezeket a feltételeket egy élelmesebb, frissen érettségizett fiatal simán kipipálja.
én is találkoztam már ilyen munkával. termékeket lefotózni, photoshop-ban minimálisan szerkeszteni, hogy tényleg jól nézzen ki, videónál is gondolom alapszintű módon összevágni...angol nyelv ismerete is manapság már igencsak alap lenne...az más kérdés, hogy sokaknál ez nincs meg, és akkor valaki emiatt erre már valaki felárat kérne, mert ő tudja a nyelvet...
a 8 elemis kulimunkás meg nem fog 230-at keresni, maximum a belét kidolgozva 3 műszakban, de akkor egy percnyi magánélete nem lenne, hogy élvezze azt a kis plusz pénzt...
"Balázs barátunk mantrája, hogy már egy rohadt kérdést se lehet kiírni, ami valamilyen méltatlan munkahelyről szól, mert egyből trollnak van titulálva az ember. "
Ezt köszönd bazsinak meg a munkaügyi trollnak. Meg a GYIK moderátorainak akik bárkit kimoderálnak egy kicsillagozott csúnya szóért függetlenül attól, hogy értelmes dolgot ír-e vagy sem, de ezeknek a kreténeknek a kérdéseit nem tudják törölni...
Az angol nyelvtudáson kívül igazából nem igényel semmi olyat a munkahely, amiért többet kellene fizetni.
Az is sokat számít, hogy vidékről van-e szó, vagy Budapestről, mert utóbbi esetben valóban nevetséges fizetés ez magas szintű angollal. Holnapután a sarki büfében többet kapsz és csak annyit kell tudni megkérdezni "angolul", hogy "cola? fanta?".
Ha vidék, akkor már érdemesebb gondolkozni egy kicsit. Pl. van-e előrelépési lehetőség, változik-e a bér próbaidő után, stb.
Tényleg vannak nevetséges cégek, de nekem jobb sztorim van. Vidékről származom, ahonnan pont a lehetőségek hiánya és a nevetségesen alacsony fizetések miatt jöttem el. Anno pályakezdőként a fizetési igényem nettó 120 ezer volt (3 éve). A cégek képen röhögtek, hogy ez túl sok és végül kényszerből elvállaltam a tapasztalatért egyszerűsített foglalkoztatásban egy melót két műszaki diplomával havi nettó 64 ezerért. Természetesen amint jött más lehetőség, leléptem (3 hétig dolgoztam ott 0 motivációval, pedig amúgy a feladatkör érdekelt volna, szívesen dolgoztam volna ebben, csak nem ilyen megalázó módon).
Budapesten kérdés nélkül 150-et ajánlottak, aminek úgy örültem, mint majom a farkának. Ma már ennek többszöröse a havi fizum, pedig csak 3 év telt el és ugyanott dolgozom.
Azok a cégek, akik pedig anno a fiatal mérnökök arcába köptek, most kuncsorognak, hogy valaki menjen hozzájuk dolgozni és sírnak, hogy mekkora hiány van az utánpótlásból. NEM, egyáltalán nincs hiány, csak meg kéne fizetni és becsülni azt, aki oda megy gályázni, nem pedig elüldözni!
De mai példám is van. Ismerősnek gépészmérnökként ajánlottak abban a kisvárosban egy nagyobb cégnél nettó 120 ezer forintos fizetést.
Az a gond, hogy amíg van aki így is elvállalja és évekig csinálja ennyi pénzért, addig a munkáltatók ezen hozzáállása nem fog változni.
Lesz 100 jelentkező, és mondjuk 10-en el is vállalnák ennyiért, szóval a munkáltató még válogathat is :)
27/F vállalkozó
Téged meglep, hogy ennyit fizetnek csak?
Apa csőszerelő, 400-at simán hazavisz havonta tisztán - de ha szállodafelújítás van, millió felett.
Én diplomás pszichiáterként, folyékony némettel 200-at. Ennyit erről, és az elméleti tudás hasznosságáról - egyelőre magánrendelőt nem tudok nyitni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!