Egy átlagos amerikai énekes megkeres 6 milliárd forintot egy 3 hónapos túrné alatt?
Nem.
Az átlagos amerikai énekesek évek alatt nem keresnek meg ennyi pénzt.
Szupersztárok, mint Katy Perry keresett a 2017-es évben 33$ millió dollárt.
Ami átszámítva mostani árfolyamon, kb. 9,24 milliárd Ft. (Persze ez nem a legjobb éve volt!)
Emellett nem tudhatjuk a nettó jövedelmét, mert még ott van az adó, a különböző költségek, stb.
Igen, de ha 3 hónapos túrnéra meghírdet egy énekes 400 000 darab jegyet, melyekből a legolcsóbbak 14 ezer forintba kerülnek, s 90% el is kel, akkor kb. stimmel ez a számítás, nem?
Vagy a szervezés ilyen sokat von le?
És akiről szó van igen csak átlagos, vagyis nem internetes szupersztár mint Katy Perry. Összesen 300 000 Youtube feliratkozója van, 200 000 millió összmegtekíntése és 7 albummal 30 millió album eladása.
De már majdnem el kelt a 400 000 jegy.
Hoppá, szóval "csak" 200 millió megtekíntése.
Katy-nek ha jóltudom körülbelül 15 milliárd.
400,000 * 14,000 nincs is 6 milliárd...
És te úgy azt gondoltad, hogy a jegybevétel 100%-a megy a zenész zsebébe oszt' jó napot? Az 50-100 fős stáb ingyen dolgozik? Az arénáért ahol fellépnek nem kell fizetni? Utaztatni sem kell 3 hónapig teljes ellátással a 100 fős stábot?
A bevétel töredéke marad csak meg a zenésznél.
Nem gondoltam, úgy. Tettem erre vonatkozó kérdést is.
És írtam, hogy a legolcsóbb jegyek 14 ezer forintosak, a legdrágábbak 210 000 forintosak és a kettőközött széles a skála.
Talán az átlag olyan 30-35000 lehet.
Mi a reális részesedési arány?
Mennyit vesz le kb. a stáb, szervezés, marketing, arénák és biztiőrök bérlése?
Nem értem... mi ezen ilyen nehéz?
Majd konkrétan felderítjük neked, hogy egy zenész milyen stábbal dolgozik vagy mégis mi a fene?
Ott a google...
Azonban mivel nem írsz konkrét példát, nem tudjuk hogy hogyan dolgozik..
A költségek meg hatalmasak... nem csak 10-20%...
Egy aréna simán van 4-5 millió alkalmanként, az ottani számlák megint milliós tételek.
A hónapos turnékon az egész csapatnak fizetés jár, ellátás valamilyen szinten. Stb.
Ha érdekel, akkor google és számolgass.
Köszi... Ajánlanál pár keresőszót ahhoz, hogy arról találjak valamit hogy nagyáltalánosságban mennyit visznek el a már többször említett költségek?
Mert eddig nem nagyon találtam semmit ebben a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!