Ti, hogy éltétek meg, amikor kiderült, hogy
valószínűleg sosem lesz olyan életetek, amilyet
szerettetek volna?
Figyelt kérdés
Vidéken végeztem informatikusként otthonról. Nem tudtam vele elhelyezkedni, próbáltam távmunkázni, de az se jött össze. Látom, hogy ehhez kevés vagyok, viszont így sose lesz normális állásom, és fizetésem. Körülbelül fusi melókat fogok tudni majd csinálni az életben. Most jutottam el egy olyan pontra, hogy látom, hogy sose lesz szép lakásom, feleségem, gyerekek. Pestre nem szerettem volna felmenni, mert itt érzem jól magam, a család itt van mögöttem. Most látom, hogy tényleg a teljes életem kb. a szülői házban fogom leélni, mert jobbra nem igazán fog telleni. 25/F depressziós
Keress Budapesten állást, informatikus szerintem könnyen elhelyezkedhet és sokkal több fizetést kapsz, mint vidéken. Ne légy depressziós, lépj ki a megszokott környezetedből, keress egy jól fizető állást, és éld az életed.
2018. júl. 19. 14:21
2/24 anonim válasza:
Én leszarom a régi terveimet, álmaimat. Mindig az adott lehetőségeimhez próbálok alkalmazkodni. Én már azon túl vagyok, hogy azon pityeregjek, ha nem sikerül valami. Akkor visszaveszek az igényeimből, és csinálok mást. Ha az se, akkor meg megint mást. Ha nem lesz család, feleség, gyerek, akkor nem lesz, nagy ügy, akkor így halok meg, semmi gond:)
2018. júl. 19. 14:47
3/24 anonim válasza:
Azt mondtam magamban hogy a fenébe, most tűzhetek ki olyan célt ami magasabb, és elég magas ahhoz hogy elég ösztönző erőt adjon arra hogy meg is valósítsam. Magyarul, hogy hajlandó legyek felemelni a seggem mert az a cél nem csak egy darab csont amiért egy kutya képes rohanni de én nem.
2018. júl. 19. 14:57
4/24 anonim válasza:
El kell szakadnod a szülőktől, nincs más út. És ez egy döntés kérdése, igazából semmi egyéb nem tart vissza. Ez a "Pestre nem szerettem volna felmenni, mert itt érzem jól magam" csak egy ócska kifogás. Ott érzed jól magad, de depressziós vagy? Akkor mégsem érzed ott jól magad. Igenis költözz Pestre, ha csak ott tudsz megélni, annak semmi értelme, hogy a szüleid házában sorvadj 40 évesen is, ez így neked sem jó.
Ez nem azt jelenti, hogy meg kell szakítanod minden kapcsolatot a szüleiddel, akár haza is vonatozhatsz minden hétvégére, ha eleinte úgy jobb. De muszáj elszakadni, muszáj elindulni.
Vigasztaljon, hogy 25 évesen még nem késtél el semmivel.
2018. júl. 19. 15:06
5/24 anonim válasza:
Nekem még nem derült ki. :)
2018. júl. 19. 15:11
6/24 anonim válasza:
nehezen, de próbálok arra gondolni hogy lehetne sokkal rosszabb is
2018. júl. 19. 15:27
7/24 anonim válasza:
Örülj neki, ha van szülői házad. Akinek még az sincs, az mit mondjon?
Azt meg ne hidd, hogy Pesten annyira jó. Én pl. utálom Pestet.
Állandó zaj, büdös levegő, óriási forgalom és dugó. Akinek van vidéken háza, nem is értem, mi indokolja, hogy eljöjjön onnan.
2018. júl. 19. 15:38
8/24 A kérdező kommentje:
Igen szeretek itt lenni, szeretem a családomat is. Nem utálom Pestet, turistáskodni én is szeretek ott. Falun élek, a közeli szülővárosomban végeztem a tanulmányaimat, ahová ritkán tudok visszajárni, mióta befejeztem a sulit, pedig nagyon szerettem ott lenni, és ott élnék talán a legszívesebben. Csak sajnos felénk nem nagyon van infós állás főleg nem kezdőknek. Fél évig volt jó távmunkám, most az sincs sajnos.
2018. júl. 19. 15:52
9/24 anonim válasza:
Akkor keresd csak a kifogást, ne koltozz és legyél segwdmunkas
2018. júl. 19. 16:01
10/24 anonim válasza:
Mi köze a feleségnek és a gyerekeknek a fizetésedhez? Amúgy akkor költözz külföldre, informatikusként bőven vannak lehetőségeid. Nekem is fura, hogy ott a család és neked ez milyen jó, közben mégis depressziós vagy? Inkább kifogásnak tűnik a család ahhoz, hogy beleragadhass a kis komfortzónádba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!