Mennyit keresnek az "egyszerű" melós emberek, egyszerű, átlagos munkákkal?
Az ihlette a kérdést, hogy valahányszor ha meglátok az oldalon egy kérdést, amiben a kérdező 140-160 ezret keres, a kommentelők mindig "leb..sszák", hogy hogy lehet ennyiért dolgozni. Az oké, hogy diplomával vagy egy jó szakmával többet keresnek. Na de rengeteg egyszerű munkás is van, velük mi a helyzet? Mert szerintem reális ez a 140-160 ezer. Ha felmegyek álláskereső oldalakra, a legtöbb hirdetésben még ennél is kevesebbet ajánlanak.
Ezekre a munkákra, és hasonlókra gondolok: gyorsétterem, szolárium, bolti eladó, dohányboltos, kávézós, stb.
Én pl gyorsétteremben dolgozom, a legkevesebb fizum 140 volt, a legtöbb 200, de átlagosan 150-160 körül szokott lenni. Nem tudom, szerintem ez ahhoz képest jónak számít (főleg ingyen kajával).
Én bár pályakezdő vagyok, de diplomával, informatikai-műszerész "szerű" (ipari gépeket kell programozni, beállítani, illetve van egy kis logisztikával-szállítmányozással kapcsolatos feladatom is) munkakörben kapok bruttó 220-at...
Ny-Dunántól, közepes méretű város, Magyarországon talán közepesnek számító cégnél.
Az átlag melósok a városban minimálbértől br. 138 ezer - akár nettó 200-250 ezerig keresnek a környék cégeinél. A 138 bruttót nyilván a "legalja", írni-olvasni sem tudó, bárminemű egyszerűbb gondolkodást igénylő munkakörre sem alkalmas egyének kapják.
250 nettó pedig régebb óta az adott cégnél dolgozó, kvázi "pótolhatatlan" emberek, túlórákkal, műszakpótlékokkal.
Az átlag "melósok" akiknek semmi vezetői beosztásuk nincs(droidként tekintenek rájuk) 130-220 nettó között keresnek.
a 200 nettót már jó fizetésnek tartják ebben a társadalmi rétegben
Ez a társadalmi réteg a társadalom mintegy 80% át teszi ki.
Van a felső 10% akik vállalkozok, magasan kvalifikált mérnökök, vezető beosztásuak, akiknél a fizetések a 250 nettótól a csillagos égig(1-2 misi) ig terjednek
És van a társadalom maradék kb10% a akik nem dolgoznak, és nem is akarnak, még sem hallnak éhen. Na őket a 80% melós adója tartja el(főleg cigányokból áll eza réteg, de egyre több a vidéki fiatal akik a cigányokhoz hasonló munkanélküli életet élik sajna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!