Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Villamosmérnökök mit csinálnak?

Villamosmérnökök mit csinálnak?

Figyelt kérdés
Tudom sokrétű a villamosmérnökök feladatköre, de én arra lennék kíváncsi, hogy konkrét emberek mit csinálnak ebben a szakmában. Mert az alapja ennek a hivatásnak megtetszett, de mielőtt döntenék mellette szeretnék néhány személyes véleményt. Szóval villamosmérnökként dolgozó emberek válaszát várom.

#továbbtanulás #villamosmérnök #Villamosmérnökök
2018. júl. 13. 09:07
 1/4 anonim ***** válasza:
22%
Villamosokat mérnek.
2018. júl. 13. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ezekből kb. mindent megtudsz.

2018. júl. 13. 10:56
 3/4 anonim ***** válasza:
A második linket rosszul rakta be, de megoldod ha villamosmérnök akarsz lenni. :D
2018. júl. 13. 10:56
 4/4 anonim ***** válasza:
87%

Erről a tudomos kezdésről, az utána következő teljesen ellentétes kérdésről és magáról a témáról eszembe jutott, mit csináltam egyszer én, a megfelelő képzettséggel. :D

Üzemirányítóként 10 kV-os kábeles hálózat üzemzavar-elhárítását vezényeltem. Az abból áll, hogy meg kell keresni a hibás szakaszt, majd azt leválasztva minden mást visszakapcsolni. Csöng a telefon, felveszem, egy volt kolléga van a másik végén, két mondat szívélyeskedés után közli, hogy ő annál a nagyáruháznál energetikus, amelyik az üzemzavaros hálózaton van. És kérdezné, hogy meddig tart az üzemzavar? Mondom, tudod jól, ezt nem nagyon lehet előre megjósolni, a módszer felezés, és egyéb indikáció hiányában eldöntöm, merre menjen következő lépésben a személyzet, van, mikor végigjátsszuk az összes variációt és az utolsó a hibás, van, mikor beletrafálunk. Igen, mondja ő, de valami támpontot... Hát, az egy támpont, hogy ilyen típusú hálózatokon a szokásos üzemzavari ok mellett az öt-tíz éves átlag elhárítási idő egy óra 10 perc. Na de mégis, hát valami konkrétabbat... Nem szeretnék, mert az ilyenből mindig baj van. Léccci... Oké, mondom, 20 perc.

Na, ez volt háromnegyed hatkor. A nagyáruház hatig tartott volna nyitva, bejelentették, hogy mára végeztek. Az üzemzavar viszont 5 perc múlva véget ért. Másnap már ott is volt a kártérítést kérő levél, mert ha őket nem tájékoztatják félre, és nem zárnak be, akkor még 10 percig hatalmas hasznot értek volna el 3 WC kefe eladásával.

Hát ennyit bizonyos kérdések értelméről. :D

2018. júl. 13. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!