Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki jelentkezik egy...

Ha valaki jelentkezik egy jobb állásra, leellenőrzi a munkavállaló a tanulmányait, végzettségét? (többi lent)

Figyelt kérdés
Itt konkrétan arról van szó, hogy nincs felsőfokú végzettségem, de jártam egyetemre mondjuk 1 évet, leellenőrzik-e, ha azt mondom, 2 évig jártam.

2018. júl. 8. 07:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
95%

Ez maximum a gyárakra jellemző meg a prolibb munkakörökre.

Ha ilyenekre gondolsz, akkor ilyen helyen pláne felesleges megemlíteni, mert tényleg nem vesznek fel maximum - bár engem felvettek gyárba is úgy, hogy mellette egyetemre jártam levelezőn de mindegy. Igaz a kollegák nem szerettek annyira, mert nem tetszett nekik, hogy tanulok.

De felvenni felvettek és ott is voltam végig a suli mellett.

De ha hiszed ha nem, egy be nem fejezett egyetemtől senki de senki nem esik hasra.

Megnézik a legmagasabb iskolád amiről papírod van és kész.

Tudod, baromi sokan bekerülnek és el is végzik az iskolákat.

Aki kibukik az nem más, mint lusta illetve valszeg nem túl okos. Ha okos lenne és szorgos, akkor el tudta volna végezni, nem gondolod?

2018. júl. 8. 10:16
 22/32 anonim ***** válasza:
94%

"Egy majd maximális pontszámmal felvettet nem szívesen vesznek fel pl. takarítónak"

Mantrázhatod ezt magadnak életed végéig, ha boldoggá tesz, attól még nem lesz igaz. ;)

Bekerülni a legkönnyebb (a legnehezebb szakra is), elvégezni már más téma.

Nyilván mivel te csak a bekerülésig jutottál, ezért nem látod be.

Aki bent maradt, el is végezte, az látja, hogy kik morzsolódtak le.

2018. júl. 8. 10:25
 23/32 A kérdező kommentje:

Mint láthatod, engem konkrétan ezért nem vettek fel.

"Aki kibukik az nem más, mint lusta illetve valszeg nem túl okos."

Vannak más, ritkább opciók is. Pl. sokat kellett dolgoznia. Sok szakember be sem fejezi az egyetemet, mégis a legjobbak között van a szakmában. Aki bekerült oda, ahova a lakosság mondjuk ezred része lenne képes, az biztos nem buta, és valószínű, nem is lusta, mert azért addig is tanulnia kellett.

2018. júl. 8. 10:28
 24/32 A kérdező kommentje:

"Bekerülni a legkönnyebb (a legnehezebb szakra is), elvégezni már más téma."

Szerintem bekerülni a legnehezebb, én pl. sosem lennék képes bekerülni bizonyos, maximális pontszámot igénylő szakokra, vagy mondjuk lehet, hogy 5 év kemény felkészülés, tanulás után, de inkább még úgy sem. Elvégezni sok szakot sokkal könnyebb. Sok szakra nagyon könnyű bekerülni, de nehéz elvégezni (már csak azért is, mert könnyű volt bejutni), sok szakra nagyon nehéz bekerülni, és sokkal könnyebb elvégezni. Rajtam csodálkozni is szoktak, hogy miért nem végeztem el, nagyon sokan el tudják.

2018. júl. 8. 10:33
 25/32 anonim ***** válasza:
83%

#23: az előbb még takarítói állásról volt szó, nem? ;)

Igen, amit te mondasz, az jellemző lehet a programozókra. De nekik nem azért nincs papírjuk, mert kibuktak, hanem mert autonóm módon fejlesztették magukat.

2018. júl. 8. 10:34
 26/32 anonim ***** válasza:
76%

Na hát, én 12 órás gyári meló mellett + háztartás végeztem el egy nem büfé egyetemi szakot.

Akkor én zseni vagyok?

Mert be is kerültem meg el is végeztem ....😯😮 köszike, erre még sose gondoltam🙌🙌

2018. júl. 8. 10:34
 27/32 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező a takarítós melódból összespórolsz 260 000Ft-ot és elindulsz 1 másik szakon is, akkor már látni fogják, hogy nagyon ügyes vagy hiszen 2 helyre is felvettek és 2 helyről is kibuktál :)
2018. júl. 8. 12:31
 28/32 A kérdező kommentje:
27, jó szakokra nem kell pénz, a tudást nem lehet megvenni
2018. júl. 8. 12:46
 29/32 anonim ***** válasza:
72%
Látom, hogy minden téren fogalomzavarban szenvedsz, sebaj... Tovább nem etetünk kicsi troll!
2018. júl. 8. 14:40
 30/32 A kérdező kommentje:
szerintem se etessétek
2018. júl. 8. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!