Akiket nem vesznek fel az egyetemre azok mit dolgoznak?
Engem sem vettek fel már 5 éve próbálkozom, érettségi meg ügye nem ér semmit a munkaerő piacon. Jelenleg egy pest megyei gyárban dolgozok külsősként alapanyagokat bálázok stb. de elég kevés a fizetés, és nehéz fizikai munka meg a sok por miatt egészségtelen.
Mit lehet tenni ha valakit nem vezsnek fel az egyetemre de szeretne egy szakágon dolgozni és ott megtanulni a szakma alapjait? Például szeretnék a logisztikában dolgozni, de nem vettek fel egyetemre logisztikai mérnöknek, mégis ki akarnám tanulni, viszont papír nélkül senki nem alkalmaz, még ugyse hogy akár ingyen dolgoznék, ha megtanulhatnám a szakmát.
Pl. SSC-kbe, multikhoz akár érettségivel is be lehet kerülni, ha megy 1-2 idegen nyelv, pár év tapasztalattal meg már a kutya nem nézi, milyen papírod van, csak az ott megszerzett szakmai tapasztalat a fontos.
Sok képzés indul tanfolyami formában, bár ezek fizetősek és nem is olcsóak (de pl. külföldi munkával viszonylag gyorsan össze lehet szedni rájuk a pénzt).
Vállalkozó is lehetsz, ott sem nézik sok esetben a papírt (ha nem olyan a vállalkozás jellege, hogy szükséges hozzá speciális végzettség) és ha ügyes vagy, jóval többet megkereshetsz a legtöbb diplomásnál.
Lehet a képzés nem, de a,szakma igen . Ez olyan hogy lehet hogy valaki nem tudja iskolában megtanulni a villanyszerelést, de egy öreg szaki mellett igen, és sokkal jobb lesz mint akik suliban tanulták.
Lehet nem vagyok okos az egyetemhez,de valamilyen szakág muszáj nekem mert igy csak tengödök jobbra balra.
Milyen szakra mennél?
Amúgy tanulj valami értelmes szakmától, és/vagy nyelvet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!