Azok akik egyetemre járnak, hogy tudják beosztani az idejüket, úgy h előadásra is járnak meg rendesen dolgoznak, h fenntartsák magukat?
Na akkor sorba ... :)
Egyetemi előadásra nem kötelező bejárni, persze nemárt, viszont vannak gagyibb tárgyak, ahol én pl csak jegyzeteket szedtem netről vizsga előtt, és azt tanultam meg.
Az előadások ált hétfő-csütörökig tartanak, ha jól összetudod pakolni az órarendet akkor hétfő-szerda.
Én napi 1-2 előadásra jártam be, elég volt, jó eredményeim vannak a szakomon (közgazdász leszek)
Ha diákmunkát vállalsz vagy pl hostesskedés, ott részmunkaidő van, ált te igazítod a tanulmányaidhoz.
Sulis cuccok... jegyezeteket netről szedtem, pár könyvet vettem meg, egy könyv kb 2 ezer ft... koli 15 ezer nálunk, utazás havi 10 ezer nekem, kaját vittem itthonról, a 4 napra míg az egyetemen voltam kaptam heti 5 ezer ftot a szüleimtől. Kb ennyi :)
Az első jól leírta, hogyan lehet megoldani egy könnyebb szak esetében.
Ha viszont olyan szakra jársz, ami a hét minden napján reggeltől estig tartó jelenlétet követel és ezen felül rengeteg tanulást (pl. orvosi, mérnöki pályák) akkor örülsz, ha sikerül pár órát aludnod naponta.
Ebben az esetben mindenképp a szüleid segítségére kell számítani, aztán a későbbiekben majd te segítesz nekik ha rászorulnak. Ha ők nem tudnak anyagilag támogatni akkor nagyon nehézkesen lehet boldogulni, maximum diákhitellel.
Köszi:) azt hiszem a leendő szakom viszonylag könnyűnek számít (hr. v andragógia hr szakirány).
Igazság szerint, nm nagyon tudnak segíteni a szüleim és ezért érdekelt. egyetem alatt mindenképpen elköltöznék m csak lelennék hülyézve érte h minek tanulok még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!