Akik már elballagtak, egyetemre járnak, dolgoznak: visszavágytok a középiskolába? Hiányzik?
Idén fogok ballagni, és teljesen homályos előttem a jövő. Félek, mert 12. éve csinálom ugyanazt, és habár az egyetemen is tanulni fogok, az általános és középiskola még viszonylag hasonló elvre épül, a felsőoktatás viszont tényleg más lesz.
Nem tudom, mire számítsak, olyan közel van a felnőtté válás határa, mégse vagyok erre még felkészülve. :(
Egyetem meg felnőtté válás... LOL. A középiskola a sok önelégült hülyével és ostoba bölcsész tanárral abszolút nem hiányzik.
Viszont az egyetem végét is alig várom, hogy végre felnőttekkel dolgozhassak és kevésbé kelljen elviselnem a sok dolce vita bunkó társaságát.
Nekem hiányzik, főleg a közösségi élet. Akkor ugye rengeteg emberrel körbe voltam véve, most már nem. Reggel felkelek, elmegyek dolgozni, késő délután, vagy kora este hazaérek. Szinte ugyanazt a 30-40 embert látom minden nap, nagyon monoton így függetlenül attól, hogy a munkámat szeretem csinálni.
A felnőtté válás pedig nem egyenlő a ballagással, én 24 éves vagyok, 4 éve végeztem a sulival, azóta dolgozok, de még a mai napig nem érzem azt, hogy felnőtté váltam volna. Persze változtam, más a véleményem sok dologról mint 16-18 évesen, másképp állok hozzá sok mindenhez, de ez így önmagába nagyon kevés. Szerintem amíg a szülőkkel élek és nem lesz külön családom addig én nem is fogok igazán felnőtté válni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!