Diplomások tényleg nem tudnak elhelyezkedni?
Itt legalábbis állandóan ezt olvasom, de engem pl mindig diplomások ütnek ki a nyeregből.
Olyat nem láttam, hogy ha nem is szakmájában, de legalább irodában dolgozhat, nem kétkezi munkát, vagy meki. Mâr adatrögzítőnél is láttam, hogy felsőfokot "előnynek" veszik.
Tényleg nem tudtok sokan állást találni, vagy nem azt amit akarnátok?
Diplomás és diplomás közt is van különbség. Vannak olyan diplomák, melyekkel pontosan ugyanannyi az esélyed elhelyezkedni, mint anélkül, illetve vannak olyan egyetemi/főiskolai diplomák, melyek a munkáltatók szemében le vannak nézve a nem túl jó hírük miatt (ingyendiploma).
Sokan nem tudnak elhelyezkedni, de nem azért, mert van, vagy nincs diplomájuk, hanem mert egyszerűen nincs megfelelő tudásuk és/vagy szakképesítésük ahhoz, amit elvárnának tőlük.

Nekem van egy műszaki,gazdasági diplomám.
Mindig a gazdaságival tudtam jó állásokat kifogni.
Egyébként az, hogy "mérnök" az tág fogalom.
Pl:Közlekedésmérnökként, élelmiszermérnökként,vegyészmérnökként ,környezetmérnökként nem kapkodnak utánad.Ezekkel a végzettséggel főleg valami tervező,fejlesztő,kutató munkát végezne az ember, amiből Magyarországon meg kevés van.
A Profession meg tele van gazdasági diplomát igénylő állásokkal.
Aki diplomás max akkor nem tud elhelyezkedni,ha valami zsákfaluban lakik és nem akar elköltözni vagy ingázni.Akkor tényleg nincs jó helyzetben.

Ami mérnökként kelendő, az építő, a villamos, gépész, informatika. Meg reálos tanárért kapkodnak még, csak hát a tanári fizu nem olyan jó, így nem vonzó pálya, főleg a fizika, kémia tárgy, amit egy osztályból 1-2 gyerek ért vagy szívesen tanul.
Gazdasági vonalon is jól el helyezkedni. Viszont a bölcsész szakok többsége tényleg semmire nem jó,talán a nyelv, viszont annyit érsz el vele, hogy baromi jól beszélned a a nyelvet, de ezen kívül semmihez se értesz 22-23 évesen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!