A munkáltatóm nem adja ki a bérpapíromat arra hivatkozva, hogy lekéstem az átvételi időpontot. Szerintük volt elég időm rá, majd következő hónapban megkapom. Hova fordulhatok panasszal?
Én még ilyet nem hallottam, hogy csak szabott időben adják ki, és aki lekési, az nem kapja meg.
Annak mi értelme, hogy a bérszámfejtő Zsuzsika egy hónapig őrizgeti a fiókjában, ahelyett, hogy odaadná neked, amikor megjelensz?
Más kérdés, hogy mit veszítesz, ha egy hónappal később kapod meg. Ha egyébként szívesen vagy azon a munkahelyen, ill. nehéz lenne másikat találni, és nem néz ki úgy, mintha bármivel visszaéltek volna, akkor én hagynám a csodába. Következő hónapban átvenném és elkönyvelném, hogy nagy az Isten állatkertje.
Ha viszont panaszt akarsz tenni, én első körben a munkaügyi felügyelőséget javaslom. Ha ők nem illetékesek, akkor biztos tudni fogják, ki az illetékes. Ha viszont emiatt konfliktusba kerülsz a munkáltatóddal, esélyes, hogy keresnek ürügyet arra, hogy kirúgjanak. Mérlegeld, megéri-e.
A munkaügyhöz tök felesleges menni sajnos.
Nem csinálnak semmit.
Férjem felmondott január 2.-án próbaidő alatt, január 29-én írásban jeleztünk a munkaügyi felügyelőségnek, hogy nem kapta meg a kilépő papírjait (amit ugye 5 napon belül kellene...).
Kaptunk egy értesítést, miután rájuk telefonáltam február közepén, hogy mi van, jött egy levél, hogy vizsgálják az ügyet, de több lesz, mint 30 nap. Március 30-án fogják lezárni. Na, a mai napig nem jött tőlük semmi.
SZóval mezei állampolgárként tök felesleges a munkaügyhöz fordulni...
Ha amúgy normális a munkahely, akkor várd ki a következő hónapot, ha nem, mondj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!