Nem fizettek ki! Hova fordulhatok?
Volt munkaszerződésed? Nálad van?
Ha ezekre nemleges a válasz akkor most megtanultad, hogy a nélkül NEM ÁLLUNK munkába!
Az "elvileg be voltam jelentve" KEVÉS!
Van-e nálad a munkáltató által aláírt munkaszerződés?
Ha van, sima ügy. Nem ügyvéd kell még ilyenkor, hanem a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél kell bejelentést tenned. Ők hivatalból intézkednek ilyen esetben.
Mivel a főnököd szemrebbenés nélkül megtette azt, hogy nem fizet ki, és nem is érdekli a dolog, ezért valószínűleg feketemunkás voltál.
Viszont az írásbeli munkaszerződés elmaradása ugyan érvénytelenséget eredményez, erre csak a munkavállaló hivatkozhat, mégpedig a munkába lépést követő 30 napon belül. A 30 nap elteltével a munkaviszonyt érvényesen létrejöttnek kell tekinteni akkor is, ha a felek nem kötöttek írásban munkaszerződést.
A munkaszerződés írásba való foglalásának kötelezettsége a munkáltatót terheli, tehát ennek hiánya az ő bírságalapja.
Én jó szívvel ajánlom a Munkaügyi Felügyelőséget. Vigyél magaddal mindent, ami bizonyítékul szolgálhat, hogy ott dolgoztál, ha kell, akkor tanúk nevét, elérhetőségét, címét is.
Én nem hagynám magam semmiképpen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!