Munkáltató levont majdnem 50 ezer forintot és nem tudom mire. Mit tegyek, hova fordulhatok?
étteremben töltöm a kötelező nyári gyakorlatom.(a kötelező órák számát már júniusban letudtam-amiért az ösztöndíj járt csak(14E ft)
júliusi munka,már a kötelezőn kívül volt és 600 forintos órabérben.
a bérelszámolás egy papírfecni,rajta az óráimmal és az összeggel.
a tegnapi 'papírfecnimen' az állt,hogy 178 órám volt júliusban,alatta pedig,hogy mínusz 83 óra.
mikor megkérdeztem a tulajt,hogy mégis mi ez a levonás azt mondta ,hogy 'az 83 óra levonás'
ki vagyok segítve....mi tévő legyek?azért a pénzért tényleg keményen megdolgoztam:(
de legalább tudnám miért..tudtommal nem törtem össze semmit,késni lehet hogy késtem egyszer-kétszer,de ráírhatta volna a papírra.
akkor cseszhetem a pénzem?:(
Hivatalosan ilyet nem tehet...
Két dolgot tehetsz:
1./ Rákérdezel, és tudatosítod benne, hogy Veled ilyen "törvénytelen" dolgokat nem tehet. Ha nem kap észbe, és nem vesz komolyan, nem teszi helyre a dolgot, akkor a cég székhelye szerint illetékes Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél tehetsz bejelentést ezzel kapcsolatban. A fecnit vidd magaddal! Ők hivatalból eljárnak a cégnél, és annak szankciói lesznek.
Ez a varia kézen fogva együtt jár azzal, hogy ott már biztosan nem fogsz dolgozni többet, mivel valamilyen okkal ki fognak rúgni...
2./ Eltűröd sok tízezer dolgozóval együtt, hogy a munkáltató kihasznál, anyagilag kifoszt a saját gazdagodása érdekében, és nyalod sebeid életed végéig.
Én nem tűrtem sehol, soha, és bizony van mögöttem még munkaügyi per is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!