Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy középiskolai...

Mennyit keres egy középiskolai tanár?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy fennt van a bértáblázat,de én azon nem tudok kiigazodni.

Angol tanár szeretnék lenni,egy szakkal mennyit lehet keresni?

2018. jún. 27. 09:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

Mi a bonyolult a bértáblán?

Egyébként nem indul már egy szak, bér szempontjából nem is differenciált.

Ha túl jutottál az első két évet jelentő gyakornoki szinten, akkor jelenleg bruttó 243600 forint a kezdő fizetés.

2018. jún. 27. 10:09
 2/12 A kérdező kommentje:

Az mit jelent, hogy nem indul már egy szak?

Ha mondjuk anglisztika szakon végzek,és angoltanár mesterdiplomát szerzek,akkor csak angoltanár leszek.

2018. jún. 27. 11:41
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Nem. Osztatlan kétszakos tanárképzés van, már nem indulnak tanári mesterszakok. Komolyan nem értem, hogy tanárnak készülő emberek hogy nem tudnak utánanézni egy ilyen egyszerű dolognak... Pedig már lassan 6 éve indult az első osztatlan tanári évfolyam, tehát nem egy újszerű dolog ez.

A bértáblát kéthetente belinkelem ide hasonló kérdésekre + értelmezem is (amúgy nem értem, hogy elvileg érettségizett emberek hogy nem tudnak eligazodni egy háromoszlopos táblázaton...), keresd vissza ezeket.

2018. jún. 27. 12:02
 4/12 anonim válasza:
42%

Emberek. A nagy észosztásban egy apróságot elfelejtetek. Hogy nem csak állami iskolák vannak hanem alapítványi/magániskolák is, ahol NINCS bértábla.

Én egy alapítványi suliban vagy 10+ éve soha az életben se én se senki itt nem kapott bértáblás pénzt, van egy szerződés annyi amennyi és kész.

Én 10 év után is nettó 120-at kapok.

És ez az összes alapítványiban így van (nem úgy értve hogy ennyit kapnak, hanem úgy hogy nincs bértábla hiába tanár).

2018. jún. 27. 14:24
 5/12 anonim válasza:
35%
Nekem az anyukam es az apukam is pedagogus kozepiskolaban. Apa volt az osztalyfonokom is!! A szuleim kb 160-170 ezer forintot keresnek. Ez a netto. Szerintem nagyon keves.. en gyarban dolgozom es vegzettseg nelkul keresek proba ido alatt 150ezret.
2018. jún. 27. 14:27
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
És miért vagy akkora proli hogy 10 évig tűröd hogy 120 ezer forintért dolgoztassanak ?? A rendszer rabszolgája vagy.
2018. jún. 27. 14:32
 7/12 anonim válasza:
33%

"És miért vagy akkora proli hogy 10 évig tűröd hogy 120 ezer forintért dolgoztassanak ?"

Ez nem tartozik a kérdéshez. Tanár vagyok tanári végzettségem van egyetemi tanári diploma iskolában vagyok tanárként és lám 120-at kapok.

És ha még 3x10 évig itt leszek akkor is ennyit kapok majd.

2018. jún. 27. 14:53
 8/12 A kérdező kommentje:

[link]

Itt azt írják,hogy nem csak osztatlan képzésben lehet megszerezni a tanári diplomát,hanem anglisztika alapképzés után tanári mesterképzésre is lehet menni,csak minorba kell választani egy másik szakot is.

Azért lenne ez fontos,mert én levelező szakon szeretném elvégezni,az meg osztatlanba nincs.

2018. jún. 27. 15:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

“Mesterképzésre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek tanítói vagy tanári VAGY diszciplináris egyetemi vagy mesterszintű diplomával”

Vagyis nem úgy van az, hogy anglisztika ba után jelentkezel tanári mesterképzésre. Utánakérdezhetsz, de 99,9%, hogy esetetben csak osztatlan tanári szakra tudsz jelentkezni.

2018. jún. 27. 17:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor levelezőn nem is lehetek angoltanár?
2018. jún. 27. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!