Ha kicsit több eszed lenne a 43%oddal, akkor tudnád, hogy nekik akkor is be kell menni. Nyári szünetben 2-2hetet, tavasziban kb. 3 napot.
Talan a teli ami tényleg szunet, de az meg minden munkásnak. ( kivéve orvos stb. )
Meg hogy a tel csak az orvosoknak nem szünet. Az senkinek sem szünet, drága, csak annak, aki szabit vesz ki, no meg a tanároknak...
Egyébként valóban kevés.
Összességében azért több szabadságuk van, mint egy átlagos dolgozónak, hiába kell pár nappal többet bentlenniük, mint a diákoknak. Cserébe nem ők döntik el, hogy ezt mikor veszik ki. Anyukám tanár. És sosem hallottam még, hogy mérnököknek lenne nyáriszünete, pedig én meg mérnök vagyok. :P
Egyébként a tanárok bérét központilag szabályozza a pedagógusi bértábla:
Bruttó 120e-től 400e-ig terjed a skála, de utóbbit nem sokan kapják meg az országban, ha megnézed a feltételeket. Pályakezdőként inkább a 90e - 130e kategória a reális. Persze erre még rájöhet pár extra dolog, amit pluszmunkáért vállalhat az iskolában, de versenyszféra-szintű fizetésre nem érdemes számítani. Hogy többet érdemelnének? Persze. Ezügyben lehet kopogtatni a legközelebbi stadion ajtaján.
Szia, én egyetemen vagyok tanszéki mérnök, heti 12+4 órát tartok + előkészületek, beszerzések, leltározás, kutatás, fizetős mérések és feladatok (nem nekem fizet persze), cikkírás, stb.
46 nap szabim van, ebből 16-ot beírtak olyan napokra, amikor dolgoztam, így 30 van tulajdonképpen, évi 12 szombaton is megyek (erre nem fizetnek és nem számít munkanapnak sem, így oldják meg a távoktatást, sőt szabadnap sem jár érte, karitatív munkaként van lepapírozva).
A maradék 30 nap szabiról ZÉRÓ döntési jogom van, ez tulajdonképpen 6 hét, ezt júliusra és augusztusra írják ki, mára és holnapra kaptam 1-1-et, majd júl. 15-től a többit.
Ebből sokan azt látják, 2 hónapot itthon vagyok szüneten, egyrészt ez nem 2 hónap, másrészt 16 napom eltűnt a rendszerben + 12 szombatom szintén.
Nettó 124e-et kapok, mivel már 6-or emelték a fizetésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!