Diplomás irodai dolgozónak 900-as órabér, semmihez se értő opetátornak 1500-as órabér? Itt tartunk?
Mondhatja akárki hogy rosszindulatú vagyok, de a tények!
Egy cég, amelynél folyik összszerelelői fizikai szalagmunka operátorokkal.
És van az irodai szekció, ahol diplomás irodisták könyvelnek bérszámfejtenek számláznak adminolnak, szerződést kötnek stb.
Az operátorok kapnak 160.000 nettót, pótlékkal 190.000-et /hó. Vagyis a 1187 (kb 1200-as) órabér. Tudni semmit se kell, 8 általános és kész, operátori munka bárkit felvesznek.
Az irodai fronton 120.000 nettót kapnak, pótlék az nincs, vagyis 750-es órabér.
Elvárás a diploma, lehetőleg szakirányú HR vagy pénzügy, english fluent, office programok, Access, Excel stb. 120-ért.
Az operátori fronton állandó a hiány, hiába a lassan 200-as nettó, lasszóval kergetik az embert.
Az irodai fronton semmi hiány, ha valaki nagynéha elmegy, 100 pályázat érkezik be a hirdetésre. 120-ért....
Itt tartunk?
De miért? Nem értem.
Ez olyan mint amikor én titkárnői állást hirdettem:
-Bejöttek iskolázatlan, de szerény, rendes, hozzáértő és dolgozni akaró és tudó jelentkezők, 80-120-as nettó bérigénnyel.
-És volt néhány nagyképű jelentkező, "Nekem diplomám van, 180 alatt fel se kelek!" - Akkor aludj otthon b+!
Sajnos divat, hogy érettségi után a gyerek nem akar elmenni dolgozni, hát mit csináljon, elmegy egyetemre, mert ott jó csajok, pasik, bulik, vannak... aztán átdöcögi azt a pár évet, megkapja a diplomáját, és azt hiszi övé a világ mert "kijárta az egyetemet".
Aztán ha még kitartás sincs benne, elmegy Londonba mosogatni - oda aztán kell diploma fiam! :)
"Azt nem hiszem el, hogy tömegek dolgoznak piacképes tudással, diplomás "
Akkor újra elmondom tán sikerül felfogni. Nem ELHINNI kell... hinni azt nem itt kell!
UTÁNA KELL NÉZNI A hivatalos statnak!
Tessék itt meg lehet nézni....
jelenleg kb 30.000-en kerülnek alkalmazásra a közfogis programban DIPLOMÁVAL szakterületi munkakörben! 30E diplomás nettó 70.000-ért.
Nem kell elhinni.
Meg kell nézni.
"Bejöttek iskolázatlan, de szerény, rendes, hozzáértő"
Iskolázatlan ÉS hozzáértő. Persze.
Figyelj legalább oda mit kamuzol.
"k inkább egy gyárba ennek a min. kétszereséért. "
Akkor elmondom.
1) mi van ha nincs gyár a közelben?
2) költözzön? Miből? és ami többletet keres azt költse albira és ne maradjon végül még annyi se a zsebben mint előtte?
3) és miből gondolod hogy többet kapna? mi van ha kapna szaros minbért nettó 90-et három műszakban?
és kelne hajnalban a szaros 90-ért?
akkor tényleg inkább a kényelmes közfogi nettó 70-ért.
"diplomásként gondolom a nyelvek mennek"
És ezt honnan gondolod... abban az országban ahol DIPLOMAMENTŐ programot kell indítani mert 100.000 diplomázott ember nem vehette át a diplomáját ert 1 db középfokút se tudtak összeizzadni..
Másik meg: hitelt? És mire? A nettó 70-es közfogis bérre arra hitelt? és ki ad hitelt hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!