Diplomás irodai dolgozónak 900-as órabér, semmihez se értő opetátornak 1500-as órabér? Itt tartunk?
Mondhatja akárki hogy rosszindulatú vagyok, de a tények!
Egy cég, amelynél folyik összszerelelői fizikai szalagmunka operátorokkal.
És van az irodai szekció, ahol diplomás irodisták könyvelnek bérszámfejtenek számláznak adminolnak, szerződést kötnek stb.
Az operátorok kapnak 160.000 nettót, pótlékkal 190.000-et /hó. Vagyis a 1187 (kb 1200-as) órabér. Tudni semmit se kell, 8 általános és kész, operátori munka bárkit felvesznek.
Az irodai fronton 120.000 nettót kapnak, pótlék az nincs, vagyis 750-es órabér.
Elvárás a diploma, lehetőleg szakirányú HR vagy pénzügy, english fluent, office programok, Access, Excel stb. 120-ért.
Az operátori fronton állandó a hiány, hiába a lassan 200-as nettó, lasszóval kergetik az embert.
Az irodai fronton semmi hiány, ha valaki nagynéha elmegy, 100 pályázat érkezik be a hirdetésre. 120-ért....
Itt tartunk?
De miért? Nem értem.
"semmihez se értő opetátornak 1500-as órabér"
Na, itt döntöttem el, hogy nem is olvasom el amit írtál.
A te két kezed által biztos vagyok benne hogy nem futna ki egy, fél kamionnyi kész árú sem.
nem érted, hogy működik a szabad piac
kereslet és kínálat dönti el, hogy ki mennyit keres, nem az, hogy szerinted mihez mennyire ért vagy mennyire hasznos a munkája
van ennél durvább különbség is, nézd meg például Portugáliát:
1. nővérke, aki életeket ment és 16 órázik keres évi 18 ezer eurót
2. C Ronaldo, aki csak szaladgál meg labdát rugdal, keres évi 40 millió eurót
"Aki diplomás állásban 120-at keres"
Kulturális közfoglakoztatott vagyok, diplomás, diplomás területen.
Nettó 68.000-et kapok havonta.
És még örülhetek hogy nem sima közmunkás vagyok akoor csak 57-et kapnék.
Mennyi si az órbaérem akkor?
68.000/160 = 425/óra.
Diplomás vagyok diplomás munkakörben.
Az hogy egy kulturális közfogis mennyit kap nem "hiszem /nem hiszem" kérdése.
Utána kell nézni nem kell elhinni.
Az meg hogy diplomával SZÁZEZREK dolgoznak így és ennyiért szintén nem hiszem /nem hiszem kérdése.
KSH és utána kell nézni.
kedzésnek:
A feszültséget az állam is érzékeli, ezért márciusban nemcsak arról született határozat, hogy 2020-ig 150 ezerre kell csökkenteni a közfoglalkoztatottak számát, hanem arról is, hogy elő kell készíteni az állami szférában dolgozó közmunkások felvételét ezekhez az intézményekhez és cégekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!