Sok munkahelynél miért nem vezetik be az otthonról dolgozást?
Ez nagyon gyerekcipőben jár Magyarországon.
Ez főleg a rossz magyar munkatörvények miatt is akadályozva van.
Persze,létezik kötetlen meg rugalmas munkaidő.Én az utóbbiban dolgozom, de például az én munkámhoz kell:számítógép, internet, telefon.Ennyi.
Simán tudnám otthonról is csinálni, plusz ez projekt alapú munka.
Vannak audiókonferenciák is a cég más országban levő részlegeivel, az is menne otthonról.
Egy barátom Franciaországban dolgozik, neki úgy van,hogy heti 2 alkalommal bent kell dolgoznia az irodában, ugyanis akkor van a csapatmegbeszélés, teendők....stb.A többi nap meg teljesen rugalmasan otthonról dolgozik.
Az érv mellett,hogy a munkavállaló részéről,hogy kényelmes és megspórolja az utazási időt.
A fél 8-as dugók mennyivel csökkennének, ha sok munkahely ilyen rugalmas lenne.Én 8-ra járok, néha 9-re dolgozni, nem mindig egyszerű bejutni a munkahelyre.
A munkáltató oldalról pedig azaz érv mellette,hogy a cégnek nagyobb választéka lehet munkaerőből, ugyanis a távolságok "csökkennének".
Plusz, környezetbarátabb lenne.
Amit a 4-es ír, az hülyeség.
A home office és az "otthon vagy", az két külön dolog. Nálunk hat éve működik, és senkinek jutott még eszébe főzni akkor, amikor munka van, ez nyilván intelligencia kérdése.
A cég rezsiköltsége alacsony, a munka sokkal hamarabb el van végezve, a munkavállaló meg boldog és megbecsüli magát.
"a munka sokkal hamarabb el van végezve"
Na persze, csak Magyarországon a munkáltatók kizárólag az anyagi érdekeiket nézik, és ha egy munkát hamarabb is el lehet végezni, akkor nem ahhoz fognak boldogan asszisztálni, hogy a fennmaradó időben otthon jól érezze magát a dolgozó, hanem arra fognak törekedni, hogy minél kevesebb embert kelljen foglalkoztatni. Ehhez viszont folyamatosan látniuk kell, adott idő alatt ki mennyi munkát végez.
Érdekes vélemények.
Én pont az irodában nem tudok rendesen dolgozni, mert valami homályökör tuti elkezd csesztetni, vagy éppen a főnöknek jut eszébe mítinget szervezni a leglehetetlenebb időpontban. Irodában lehet kávézni, héeres csajokat hajkurászni, értelmetlenül mítingelgetni, csak éppen normálisan dógozni nem!
Irodában dolgoztam én is, míg egyszer beteg lettem, de a munka nem várhatott. Főnök megengedte hogy otthonról saját laptopról lépjek be a céges platforma amíg beteg vagyok. Annyira megtetszett, hogy miután meggyógyultam, rábeszéltem hogy dolgozhassak otthonról.
Fix+jutalékos rendszer volt, így volt hogy éjjel is dolgoztam otthonról. Sokkal többet kezdtem el keresni mint a bentiek, akik érthetően féltékenyek voltak arra hogy én otthon dolgozhattam. Be se kellett járnom egyáltalán. Bár nem tudom miért nem lehetett volna másoknak is az otthoni munkát engedélyezni, a cég költségei jelentősen csökkentek volna (kávé, tea, áram, mosdó fenntartás, takaríttatás, stb)
Nem értem miért nem jellemző hazánkban a munkavégzés engedélyezése otthonról.
Azóta már a magam ura vagyok, és a telefonom segítségével bármikor, bárhonnan tudom intézni a munkát. Sokkal szabadabb így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!