Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok munkahelynél miért nem...

Sok munkahelynél miért nem vezetik be az otthonról dolgozást?

Figyelt kérdés

Ez nagyon gyerekcipőben jár Magyarországon.

Ez főleg a rossz magyar munkatörvények miatt is akadályozva van.

Persze,létezik kötetlen meg rugalmas munkaidő.Én az utóbbiban dolgozom, de például az én munkámhoz kell:számítógép, internet, telefon.Ennyi.

Simán tudnám otthonról is csinálni, plusz ez projekt alapú munka.

Vannak audiókonferenciák is a cég más országban levő részlegeivel, az is menne otthonról.

Egy barátom Franciaországban dolgozik, neki úgy van,hogy heti 2 alkalommal bent kell dolgoznia az irodában, ugyanis akkor van a csapatmegbeszélés, teendők....stb.A többi nap meg teljesen rugalmasan otthonról dolgozik.

Az érv mellett,hogy a munkavállaló részéről,hogy kényelmes és megspórolja az utazási időt.

A fél 8-as dugók mennyivel csökkennének, ha sok munkahely ilyen rugalmas lenne.Én 8-ra járok, néha 9-re dolgozni, nem mindig egyszerű bejutni a munkahelyre.

A munkáltató oldalról pedig azaz érv mellette,hogy a cégnek nagyobb választéka lehet munkaerőből, ugyanis a távolságok "csökkennének".

Plusz, környezetbarátabb lenne.

2018. jún. 17. 16:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Szinte minden irodában dolgozó ismerősömnél lehetséges a távmunka (már persze ahol kivitelezhető, mert nem személyesen dolgozik ügyfelekkel).

Az én munkahelyemen is lehet otthonról dolgozni, pedig nem egy startup, vagy egy külföldi hatalmas multi. Mondjuk elég ritkán csináljuk, mert normálisan csapatban dolgozni személyes jelenlét nélkül nem igazán lehet.

2018. jún. 17. 17:15
 2/16 anonim ***** válasza:
62%
Mert itthon a munkáltatók 80%-ánál csak akkor hiszik el hogy dolgozol, ha bent ülsz az irodában a gép előtt. Lehet, hogy egész nap facebookozol, de legalább bent ülsz, és így megnyugszik a vezetőség kis lelke (persze ők heti 3 napon vannak bent, 11-14-ig)
2018. jún. 17. 17:18
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
#2-nél a pont. a magyar munkáltatók egyszerűen nem bíznak meg az alkalmazottakban. hogy ennek van-e (jogos) alapja, nem tudom
2018. jún. 17. 17:26
 4/16 anonim ***** válasza:
71%

Én is próbáltam kiadni a munkát "csináld meg otthon" stílusban (online kereskedelem), ha éppen dolgom volt, és gondolta felesleg az alkalmazottnak bejönnie, hogy egyedül dolgozzon az irodában...

Az a baj, hogy katasztrófa volt!

Az irodai alkalmazott sokáig aludt (10-kor ébredt fel, mint egy zombi, délig azt se tudta hol van).

"Otthon" - zavar a postás, a szomszéd néni jön cukrot kérni, a család, a kutyád, nekiállsz főzni, takarítani... aztán ott vagy, hogy igazából letelt a munkaidőd (mármint most végeznél az irodában), és még csak a munkád 1/3-ad részét végezted el.

Másik munkakör a "régiség felújító" volt (réz polírozás, rozsdátlanítás, festés), itt is ugyanúgy a kiadott munka 1/3-ad része volt csak elvégezne.

Na, ezért nem működik.

27/F (vállalkozó)

2018. jún. 17. 17:29
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Egyrészt, amit írnak előttem, hogy a munkáltató nem bízik meg a munkavállalóban, másrészt pedig azért, mert erre sokszor van ok a is... Én pl otthonról dolgozom, de sok kollégám, ami bent ül az irodában, saját bevallása szerint kevesebbet dolgozik. Nem fényezni akarom magam, de sokan nem "tudnak" otthonról dolgozni. Párom is néha otthon van, olyankor játszik, filmet néz, nem veszi fel a telefonját, csak azt csinálja meg, amit nagyon muszáj. Ő maga is szokta mondani, hogy inkább bemegy az irodába, mert otthon mindent csinál, csak nem dolgozik.
2018. jún. 17. 17:32
 6/16 anonim ***** válasza:
78%
Nem olyan jó buli otthonról dolgozni, régebben csináltam párszor és folyton elterelte valami a figyelmemet. Sokkal lassabban ment a munka, mintha a munkahelyemen ülve végeztem volna el.
2018. jún. 17. 17:32
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
És igen, a #2-nek igaza van, a Facebook, meg az egyéb helyek az interneten, amit ha "nem is használ" (mármint elmondása szerint) az alkalmazott, mégis rajta van, és lassítja az internetet - mielőtt bele kötnétek, hogy az elhanyagolható, próbáljatok napi 100 terméket feltölteni egy aukciós oldalra (cirka 700 db kép) - ha több ablak van nyitva 6 óra helyett lesz 8 óra...
2018. jún. 17. 17:34
 8/16 anonim ***** válasza:
93%
igen, tény hogy nagy önfegyelem kell ahhoz, hogy otthonról tudj dolgozni
2018. jún. 17. 17:38
 9/16 anonim ***** válasza:
95%
...ami a legtöbb emberből hiányzik és ezt a munkáltatók is tudják.
2018. jún. 17. 17:42
 10/16 anonim ***** válasza:
90%
igen...
2018. jún. 17. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!