Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek a munkahelyemen ne...

Mit tegyek a munkahelyemen ne én húzzam a rövidebbet?

Figyelt kérdés

Nagyon elegem tavaly Április óta, hogy egyik munkatársam sok mindent meg enged magának és nem zavar másokat sem túl hangos a Hifi-s rádió. Ráadásul kórusban hangosan beszélgetnek, hiába teszek ipari fülvédő tokot szinte fültokom rezonál a Hifi-s rádió zajától.

Nem szeretném ha a fülemre rá melegedne a fültok. Sajnos pont ott vagyok beosztva abba a csoportba lévő asztalnál, ami a Hifi-s rádió mellett van és nem mehetek át a hátsó kis munka terembe sajnos.

Így meg a munkámra nem tudok koncentrálni ha ráadásul nem szeretnék nagyothallóvá válni, ha nem használnám az ipari zajvédő fültokot. Lassan a földszinti munkahelyemnél a 4. emeleti lakásig fog fel hallatszani a Hifi rádió bömbölése.

Egyenlőre igyekszem anyagilag össze szedni magamat és amint anyagilag stabilan fogok állni, elkezdek új munkahely után nézni és mert jövő ősszel új munkahelyen szeretnék új életet kezdeni.

Hiába mondtam a munkatársamnak halkítsa le a Hifi-s rádiót munka időben nem érdekli őt, ha meg én lehalkítom akkor meg hisztizik. És neki adott az egyik volt csoport vezetőm sajnos igazat. És úgy is vissza hangosítja.

Sajnos a Hifi-s rádió hangszói is felém lesznek fordítva munka idő alatt amikor csoportvezetőm nem lesz bent.

Abban is reménykedem az egyik volt empatikus csoportvezetőmhöz fog kerülni a problémás munkatársam, ha egyik munkatársamnak sikerülne neki munkahelyet váltania. Talán akkor nyugodtan tudok a munkámra koncentrálni.

Sajnos nekem a fogyatékosságom végett túlhallásom van: bizonyos hangokat erősebben hallom meg egy átlagos halló emberekhez képest.

2018. jún. 16. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Fogod kinyomtatsz egy hivatalos(nak tűnő) céges A4 papírra:

"Tisztelt Munkatársak!

Az utóbbi időben több dolgozó jelezte a Cégvezetés felé, hogy káros mértékben üzemeltetnek egyes dolgozók zenelejátszó eszközöket.

A Cégvezetés szeretné egyszer és mindenkorra világossá tenni minden dolgozó számára, hogy a munkaidőben az ilyen jellegű zajforrás nem megengedett. Aki a figyelmeztetés ellenére a továbbiakban is folytatja ezt a magatartást, attól a dolgozótól azonnali hatállyal megválunk!

(A fent leírt problémával a továbbiakban foglalkozni nem kívánok, az álláspontom világos és végleges.)"

Valami általános szöveg aláírásként, hogy X.Y. cég Cégvezetés

Ne egy ipari kamera alatt helyezd ki, hanem olyan helyre ahol nincs, öltöző, ebédlő, tárgyaló, akármi. Mondjuk amikor a főnök szabin van, hogy ne tudjon rákérdezni mi ez a kiírás, valamint, hogy a többiek, azt higgyék a főnök írta ki. Úgy sem merik felkérdezni.

2018. jún. 16. 15:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnos nem vagyok cégvezető sem csoportvezető de még helyettes sem.

A fő csoportvezetőmnek egyáltalán nem vagyok népszerű és nem szeretném, ha engem ki raknának a jelenlegi állásomból.

A munkáltatóm nevével nem élhetek vissza de még a társasház lakóik és közös képviselők nevével sem élhetek vissza.

2018. jún. 16. 16:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak, hogy ilyen tapló kollégáid, ráadásul főnökeid vannak.

Konkrétan munkavédelmi előírásokkal szembe mennek úgy, hogy van aki jelzi, őt ez zavarja.

Én mindig kikapcsolnám (nem lehalkítanám), és hagynám, hogy a hülye gyereke hisztizzen csak nyugodtan.

Átérzem a gondod, nekem is volt/van ilyen kollégám, aki diszkózni jár a céghez. Többször jeleztem neki, hogy zavar, gondoltam felnőtt emberek ezt meg tudják beszélni (nem csak engem, de a többiek tartottak tőle), mivel nem vette a lényeget, ezért lehalkítottam, majd amikor visszatekerte, kikapcsoltam. Egy nap akár 20-szor is. Ez sértette az egoját, és mindig visszakapcsolta. Taktikát váltottam: Nem hallottam meg, amit mondani akart nekem (mutattam, hogy nem hallom ebben a zajban), és ha csörgött a telefon, rámutattam, hogy fel lehet venni.

Ez a helyzet a saját komfortérzetét már zavarta, és leszokott a rádiózásról. Ilyen típusú embereknél az a lényeg, hogy őt zavarja valami, akkor hajlandó csak változtatni.

Aki mer, az nyer. Reméljük Te is megnyugtató megoldást találsz erre a problémára úgy, hogy sem anyagilag, sem lelkileg nem sérülsz.

Ezek azok a dolgok, amiken paragrafusokkal nem tudsz segíteni, csak taktikával, leckéztetéssel, mert a világ olyan hülye gyerekeit, akik elmúltak 18 évesek, de nem sikerült felnőniük csak így lehet felnőtt korban nevelni.

Sok sikert!

2018. jún. 17. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!