Határidőn túli munkabér megfizetése felszólítás után - van ennek értelme?
Ha 10-ig kéne megkapnom a bérem, és nem kapom meg, akkor a jogász azt mondta szólítsam fel a munkáltatót tértivevényes levélben a fizetésre, megszabott időkerettel (8 nap).
Küldött is ehhez iratmintát.
A kérdésem amit neki is feltettem de nem kaptam válazst tőle hátha itt igen: ha nekem a munkáltatóm nem fizet időben, munkaszerződés ide vagy oda, és én felszólítom, akkor a felszólításra vajon fizetni fog?
nekem ez annyira életszerűtlennek, szinte röhejnek tűnik.
Vajon egy olyan munkáltató ami veszi a bárorságot a nem fizetésre, az vajo az én felszólításomtól majd összecsinálja magát és azonnal fizet?
Vagy inkább a felszólítást egy mozdulattal a kukába vágja ki és nekem meg azt mondja, ha nem tetszik ott az ajtó?
Melyik a valószínűbb?Ezt a kérdést tettem fel a jogásznak is, nem kaptam választ hátha itt.
„Én biztos nem dolgoznék olyan helyen, ahol rendszeresen késik a bér, „
Hát igen csak mi van ha választhatok hogy olyan helyen vagyok ahol késik a bér, de a bér annyi amennyi (nem rossz) vagy olyan helyen ahol nem késik a bér, de nem is kapok csak minbért.
Akkor melyiket válasszam? Az elsőt nyilván.
Ha innen eljövök /kirúgnak hova megyek majd? Hova vesznek fel? Valami trógerszaros szutyokmelóba minbérért maximum. Vagy még oda se.
Akkor inkább maradjon ez.
"Nem is kell kirúgnia igazából elég ha a főnök rám száll minden baj lesz ha van sapka az a baj ha nincs az a baj, láttam már ilyet és 1 hónapon belül magamtól megyek el."
Na látod, a végeredmény ugyanaz lesz, nem fogsz ott dolgozni egy idő után.
Nagyon úgy néz ki, hogy mindegy melyik ujjadat harapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!