Határidőn túli munkabér megfizetése felszólítás után - van ennek értelme?
Ha 10-ig kéne megkapnom a bérem, és nem kapom meg, akkor a jogász azt mondta szólítsam fel a munkáltatót tértivevényes levélben a fizetésre, megszabott időkerettel (8 nap).
Küldött is ehhez iratmintát.
A kérdésem amit neki is feltettem de nem kaptam válazst tőle hátha itt igen: ha nekem a munkáltatóm nem fizet időben, munkaszerződés ide vagy oda, és én felszólítom, akkor a felszólításra vajon fizetni fog?
nekem ez annyira életszerűtlennek, szinte röhejnek tűnik.
Vajon egy olyan munkáltató ami veszi a bárorságot a nem fizetésre, az vajo az én felszólításomtól majd összecsinálja magát és azonnal fizet?
Vagy inkább a felszólítást egy mozdulattal a kukába vágja ki és nekem meg azt mondja, ha nem tetszik ott az ajtó?
Melyik a valószínűbb?Ezt a kérdést tettem fel a jogásznak is, nem kaptam választ hátha itt.
Hát pont ez az. Én is így látom. Előbb utóbb fizet én meg mehetek állás után.
És pont ezért kérdem hogy akkor mi értelme az egésznek, ha állásvesztés a vége? Megkapom ami jár igen, aztán kalap kabát és onnantól fogva semmi pénz se jár, akkor mire volt jó az egész.
"k, majd szépen megnyered a pert, ők pedig kamatostul fizetni fognak.
"
Te se érted mit akarok kérdezni. A jogász se értette.
Pedig olyan marha egyszerű a kérdésem.
A kérdésem az hogy felszólítás oké meg bíróság meg büntetés ez mind oké.
A kérdés: és az állással mi lesz? Mert azt ugye senki se gondolja hogy a cég nem rúg ki azonnal ahogy jogi útra vittem az ügyet.
Épp ezért nem is viszem.
A jogász se értette mi a gondom itt se értik.
A gondom az hogy ah én emiatt elbkuom az állást akkor mire is jó az egész?
Az állásom soha semmi szín alatt nem bukhatom el. Ez a kiindulás az alap.
Így kell gondolkodni. A jogász se értette.
Tudtommal direkt ezzel az indokkal nem rúghat ki, hogy te jogszerűen hajtottad be tőlük a pénzt.
A valóságban nyilván kitalálnak más okot, amivel elküldenek.
"Te se érted mit akarok kérdezni. A jogász se értette."
Látom Te sem érted a saját dolgod.
Ha kell az állás, és nem akarsz kiállni a jogaid mellett, akkor láthatóan ingyen kell dolgoznod ennél a cégnél.
És igen, a felszólítás a munkaügyi per előszele. Segít megnyerni, ha arra kerülne sor. Ráadásul a fizetési felszólításban kikötött határidő letelte után 15 napod van arra, hogy azonnali hatállyal megszüntesd a jogviszonyodat úgy, hogy jár a végkielégítés (ha egyébként is járna), valamint a felmondási időre járó távolléti díjad. Persze, ha meg akarod szüntetni...
Remélem, nem kezdesz el kötekedni, mert akkor már tudom, hogy Te Balázska vagy, a munkaügyi kérdezőke. Mert ugye neki semmilyen válasz nem jó, még a munkaügyi szakemberektől sem, sőt magától egy munkaügyi ellenőrtől sem.
Attól meg ne félj, hogy ha ezek után a cég kirúg. Az út ugyanaz, munkaügyi bíróság, kérve az elmaradt béred, végkielégítést, felmondási időre járó távolléti díj, plusz egy kis sérelmi díj is, had' örüljenek. A sérelmi díj legyen az előző három duplája. :)
Én biztos nem dolgoznék olyan helyen, ahol rendszeresen késik a bér, ugyanis a számlákat fizetni kell, ennem is kell. Így esetben lenne értelme a fizetési felszólításnak.
Mivel te elfogadod a ahelyzetet (kell a munka), így a munkáltató megeteheti ezt veled következmények nélkül.
"Attól meg ne félj, hogy ha ezek után a cég kirúg."
Nem is kell kirúgnia igazából elég ha a főnök rám száll minden baj lesz ha van sapka az a baj ha nincs az a baj, láttam már ilyet és 1 hónapon belül magamtól megyek el.
Volt már olyan kollega akire rászálltak és megmondták 1 hónap és nem lesz ott. És nem is volt ott 1 hónap múlva pedig nem rúgták ki magától ment mert nem bírta a szopórollert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!