Egy könyvelőiroda nyitásával mennyit lehet keresni?
Hat a nyitás az csak viszi a pénzt, a beérkező munkától függ a kereset..
Amúgy a könyvelést elég könnyű lesz a közeljövőben automaizalni, de szerintem Magyarországon meg nem annyira fenyeget ez a veszély.
A könyvelőiroda nyitásával semennyi pénzt nem lehet keresni, tényleg csak viszi a pénzt - sőt, nem is mindenkinek van irodája.
Több olyan ismerősöm van, aki otthon könyvel, oda mennek hozzá az ügyfelek.
Ami a keményebb dió, hogy ügyfeleket szerezz - és én azért nem tenném olyan nagyon távoli jövőre a könyvelés megszűnését: a KATA adózás bevezetésével eleve sok ember kiesett a könyvelőktől, némeléyik nek azóta sincs, nekem is csak időszakosan/részlegesen.
A másik: online pénztárgép, számlázz.hu, NAV álatlé elkészített adóbevallás, egyre több adásvétel interneten, leellenőrizhető környezetben zajlik, EKÁER, stb.
Ja, és arra felkészültél (2-es vagyok), hogy könyvelőként folyamatosan tanulnod kell, állandóan lépést tartani a pillanatról pillanatra változó jogszabályokkal, stb.
A továbbképzések, anyagok pedig nem kevés pénzbe kerülnek.
Persze, ha van megfelelő ügyfél - köröd, akkor jövedelmező lehet - de ezt így senki nem tudja megmondani, mennyit lehet keresni: hány ügyfél, milyen minőségűek, cégek vagy kisemberek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!