Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Könyvelőiroda vagy Big Four?

Könyvelőiroda vagy Big Four?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Főiskola után egy könyvelőirodában helyezkedtem el, immáron 4 éve ott is dolgozom. Sok ügyféle (egyéni vállalkozóktól kezdve nagy cégekig) van a cégnek. A számviteli szolgáltatások teljes körét átlátom és a rám bízott cégeknél én is végzem el (könyvelés, bérszámfejtés, bevallások elkészítése, évzárás, beszámoló készítés). Jelenlegi fizetésem mindennel együtt bruttó 350 ezer forint, azonban ezért gyakran többet kell dolgozni, mint heti 40 óra. A gazdálkodás és menedzsment alapképzés mellett az évek során megszereztem a mérlegképes könyvelői és adótanácsadói okj oklevelet is, jelenleg bérügyintéző képzésre járok. Szabadidőmben igyekszem az angol tudásomat is szinten tartani. Jelenleg konkrétan a munkával bajom nincs; kollégákkal jó a viszony; mivel még otthon élek így megtakarítani is tudok. Azonban mostanában sokat gondolkodom az elkövetkező éveken. Két utat vázoltam fel magamnak: vagy maradok jelenlegi helyemen és idővel (még min 4 év) csinálok egy saját céget ezen a területen. A másik lehetőség, hogy megpróbálok egy Big Four céghez bekerülni és ott karriert csinálni (külföldi munka is megfordult bennem, de mosogatni nem szeretnék kimenni, csak szakmán belül, esetleg egyik Big Four-on keresztül). Jelenleg a jövőbeli saját vállalkozás felé hajlok, azonban sokszor bennem van, hogy később nehogy megbánjam, hogy ki sem próbáltam magam másik cégnél, másik országban, céget utána is tudok csinálni (plusz gyakran annak ellenére, hogy nagyobb cégek is könyveltetnek nálunk, úgy érzem, hogy "kicsi" ez az egész nekem). Tapasztaltabbak véleményét szeretném kérni (esetleg aki mindkét utat bejárta). Megköszönném ha leírnátok nekem minkét pálya előnyét, hátrányát. Köszönettel: Pedro

2015. nov. 24. 12:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%

1. Miért hagynál ott egy biztos melót?

2. WTF? Big Four????

3. Miért nem leszel önálló könyvelő?

2015. nov. 24. 13:40
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
aki betol egy ilyet hogy "WTF???Big Four??" az minek válaszol egy ilyen kérdésben? :D
2015. nov. 24. 16:14
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Nincs egyikről sem tapasztalatom, de ahogy hallani lehet, a Big Four mindegyike szereti halálig gályáztatni az alkalmazottakat.
2015. nov. 24. 17:15
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
najó de mit jelent a "halálig gályáztatás" szerintem kicsit (vagy nagyon) eltérő kinek mit jelent ez... objektíven kíváncsi lennék, hogy egy big4-nál mennyit kell melózni
2015. nov. 24. 19:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Amúgy szerintem aki jártas ezen a területen, azt tisztában van azzal, hogy sima könyvelőirodában is sokat kell dolgozni (bevallás-bevallás hátán, egyre több adminisztráció, határidő). Szóval nem vagyok biztos benne, hogy nagy multiknál többet kell dolgozni!
2015. nov. 24. 20:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Próbáld ki magad egy nagyobb cégnél is, legyen az big4 vagy más. Ezzel nem zárod be magad mögött az ajtót, ha nem tetszik még mindig választhatod a másik opciót.

"halálig gályáztatás" dologról annyit, hogy előfordul hogy egész nap nincs semmi, máskor meg este 11-kor is dolgozol. Nyilván az utóbbi ritka, mégis érdekesebb arról beszélgetni. :)

2015. nov. 24. 21:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Jelentkezz. Lehúzol egy évet aztán meglátod mennyire bírod. Az biztos, hogy egy KPMG -s év az önéletrajzban kiváló. Utána nem nagyon kell félned a váltástól. Később még mindig elmehetsz nyugisabb helyre.
2015. nov. 25. 09:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Olyan kérdésem lenne még, hogy milyen területre érdemes jelentkezni? Könyvvizsgálat vagy adótanácsadás? (a mostani munkám elég monoton, nap 8-10 óra gép előtt ülve, szóval valami mozgalmasabbra vágynék). Melyik területen van több lehetőség ilyen cégeken belül?
2015. nov. 25. 09:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez már csak azon múlik mihez értesz jobban, vagy mi érdekel.
2015. nov. 27. 18:12
 10/12 anonim ***** válasza:
Bruttó 350 ezer Ft...azt hittem, hogy ilyen jó végzettséggel és tapasztalattal már több a fizetés.
2016. ápr. 27. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!