Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Könyvelőiroda vagy Big Four?

Könyvelőiroda vagy Big Four?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Főiskola után egy könyvelőirodában helyezkedtem el, immáron 4 éve ott is dolgozom. Sok ügyféle (egyéni vállalkozóktól kezdve nagy cégekig) van a cégnek. A számviteli szolgáltatások teljes körét átlátom és a rám bízott cégeknél én is végzem el (könyvelés, bérszámfejtés, bevallások elkészítése, évzárás, beszámoló készítés). Jelenlegi fizetésem mindennel együtt bruttó 350 ezer forint, azonban ezért gyakran többet kell dolgozni, mint heti 40 óra. A gazdálkodás és menedzsment alapképzés mellett az évek során megszereztem a mérlegképes könyvelői és adótanácsadói okj oklevelet is, jelenleg bérügyintéző képzésre járok. Szabadidőmben igyekszem az angol tudásomat is szinten tartani. Jelenleg konkrétan a munkával bajom nincs; kollégákkal jó a viszony; mivel még otthon élek így megtakarítani is tudok. Azonban mostanában sokat gondolkodom az elkövetkező éveken. Két utat vázoltam fel magamnak: vagy maradok jelenlegi helyemen és idővel (még min 4 év) csinálok egy saját céget ezen a területen. A másik lehetőség, hogy megpróbálok egy Big Four céghez bekerülni és ott karriert csinálni (külföldi munka is megfordult bennem, de mosogatni nem szeretnék kimenni, csak szakmán belül, esetleg egyik Big Four-on keresztül). Jelenleg a jövőbeli saját vállalkozás felé hajlok, azonban sokszor bennem van, hogy később nehogy megbánjam, hogy ki sem próbáltam magam másik cégnél, másik országban, céget utána is tudok csinálni (plusz gyakran annak ellenére, hogy nagyobb cégek is könyveltetnek nálunk, úgy érzem, hogy "kicsi" ez az egész nekem). Tapasztaltabbak véleményét szeretném kérni (esetleg aki mindkét utat bejárta). Megköszönném ha leírnátok nekem minkét pálya előnyét, hátrányát. Köszönettel: Pedro

2015. nov. 24. 12:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
600 lenne már máshol, de 5 biztos.
2016. ápr. 28. 15:14
 12/12 anonim válasza:
Szerencsére már vannak honlapok ahol értékelni lehet egy munkahelyet is, pl. Glassdoor, itt a juttatások minőségén kívül a work/life balance, cégvezetők milyensége is szerepel. Érdemes lehet néha ott is körülnézni.
2021. márc. 5. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!