Másodállást hogy oldjátok meg?
"Pénztáros munkát fogok végezni és minden héten más beosztásban leszek."
Hát, én azt javaslom, először "melegedj meg" az új helyen és utána keress mellékfoglalkozást - már csak azért is, mert a főfoglalkozásnál BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGed van a másodállásról.
Szerintem nem igazán venné ki jól magát, hogy kezdesz egy új helyen - ráadásul a pénztárosnak agyilag is toppon kell lenni - és közben egy másik helyen is egyszerre próbálsz helytállni.
Ennek - véleményem szerint - két szék közül a földre esés lesz a vége.
Már csak azért is, mert bizonyára tudod, hogy 3 hónap próbaidővel szoktak felvenni embreket, ami alatt mindkét fél indoklás nélkül felmondhat.
Miért lenne bejelentési kötelezettsége?
Ha külön nem tértek ki erre pl a szerződésben, és egyébként a munkáját nem befolyásolja, semmi közük hozzá.
Tessék, kikerestem:
"108. § (1) Ha a munkavállaló a munkaviszonyának fennállása alatt további munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít, köteles azt a munkáltatójának bejelenteni.
(2) A munkáltató - eltérő megállapodás hiányában - a jogviszony létesítését akkor tilthatja meg, illetve a munkavállalót a jogviszony megszüntetésére akkor kötelezheti, ha a további jogviszony a 3. § (5) bekezdésébe ütközik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!