Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másodállást hogy oldjátok meg?

Másodállást hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Pénztáros munkát fogok végezni és minden héten más beosztásban leszek. Mellette kellene vqlqmi kiegészítő munka igazából mindegy, de én takarításra, szobalányi munkára, szórólapozásra, pohárszedésre gondoltam. Ezt hogy lehet összeegyeztetni? Illetve ismertek olyan oldalt, ahol másodállásokat találok?
2018. máj. 29. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:

"Pénztáros munkát fogok végezni és minden héten más beosztásban leszek."

Hát, én azt javaslom, először "melegedj meg" az új helyen és utána keress mellékfoglalkozást - már csak azért is, mert a főfoglalkozásnál BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGed van a másodállásról.

Szerintem nem igazán venné ki jól magát, hogy kezdesz egy új helyen - ráadásul a pénztárosnak agyilag is toppon kell lenni - és közben egy másik helyen is egyszerre próbálsz helytállni.

Ennek - véleményem szerint - két szék közül a földre esés lesz a vége.

Már csak azért is, mert bizonyára tudod, hogy 3 hónap próbaidővel szoktak felvenni embreket, ami alatt mindkét fél indoklás nélkül felmondhat.

2018. máj. 29. 17:32
 2/6 anonim válasza:
47%

Miért lenne bejelentési kötelezettsége?

Ha külön nem tértek ki erre pl a szerződésben, és egyébként a munkáját nem befolyásolja, semmi közük hozzá.

2018. máj. 30. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:
2-es, tévedsz, olvasd el a Munka Törvénykönyvét. Épp tegnap linkeltem be valakinek.
2018. máj. 30. 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Tessék, kikerestem:

"108. § (1) Ha a munkavállaló a munkaviszonyának fennállása alatt további munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít, köteles azt a munkáltatójának bejelenteni.

(2) A munkáltató - eltérő megállapodás hiányában - a jogviszony létesítését akkor tilthatja meg, illetve a munkavállalót a jogviszony megszüntetésére akkor kötelezheti, ha a további jogviszony a 3. § (5) bekezdésébe ütközik."

2018. máj. 30. 15:28
 5/6 anonim válasza:
Bocsánat de amit bemàsoltál, honnan az info? A jelenleg hatályos mt 108- as paragrafusa a rendkívüli munkaidőt szabályozza
2018. jún. 5. 19:39
 6/6 anonim válasza:
Kedves korábbi válaszoló! Az általad bemàsolt paragrafus a régi 92- es munkatörvény könyvében olvasható. Tehát nincs tájékoztatási kötelezettség.
2018. jún. 5. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!