Hogy lehetne unalmas, nem vezetői, de szaktudást igénylő munkára alkalmazottat találni?
A cégünkbe szeretnénk találni embereket programozói állásra, amihez egy alapvető szaktudásra szükség van, de a munka maga viszonylag unalmas (konkrétan adminisztrációs-jellegű szoftver frontendjét kell csinálni). Nem vezetőre van szükségünk, nem kutatóra, nem szuperegójú szupersztárra, a feladat nem különösebben izgalmas, és nem áll módunkban jelenleg san franciscoi konferenciákra sem kijuttatni senkit. Egyszerűen kéne valaki, aki megbízhatóan, jól megoldja ezt a feladatot, de képtelenek vagyunk ilyet találni.
Próbáltunk kevésbé jó tudással rendelkező embert felvenni, de ennek mindig az lett a vége, hogy többet ártott, mint használt, és végül mindent ki kellett dobni, amit csinált. Nincs rá erőforrásunk, hogy betanítsunk valakit az általános iskolai szinttől kiindulva, pláne ha nem is akar igazán tanulni. Próbáltunk jobb embereket felvenni, de ők meg kb. 3 hónap alatt beleunnak az egészbe, és a végén csak alibiből járnak be dolgozni, amíg nem találnak másik állást.
Normális fizut adunk, nem kell túlórázni, rugalmas a munkaidő, egyszerűen nincs ötletünk, hogy mivel lehetne még ittartani embereket hosszútávon. Egyszerű, organikusan, stabilan növekedő kis magyar cég vagyunk, nincs alattunk venture capital, amiből dizájner irodaházra futja csúszdával, meg szaunával, viszont mindenki, aki kicsit is jobban ért a szakmához kutatófejlesztő-világmegváltó-vezető-szupersztár akar lenni, lehetőleg most azonnal, de legkésőbb mire a BSc-t elvégzi, a favágósabb meló meg nem kell senkinek. Valakinek viszont ezt is meg kéne csinálnia. Mit tehetünk? Más tapasztalt ilyet, vagy csak minket ver a munkaerőpiac?
Szerintem ennyiért azért lehet találni valamire való embert, az más kérdés, hogy a megfelelőt kell megcélozni. Létezik olyan típusú ember, aki azt mondja, hogy elvan a babérjain, csinálja mindennap ugyanazt és megelégszik a bérével. Ennyivel én is megelégednék és ha azt mondanátok, hogy egésznap nyomogassam az entert cserébe, akkor megtenném.
Az más kérdés, hogy az ember érdeklődését, figyelmét valamivel fenn kell tartani és mondjuk egy diplomás emberke nem szeretne ennél leragadni, ha az alap tudásával többre is képes.
Én 100-zal kevesebbet keresek és pont azért mennék a munkahelyemről, mert túl változatos, túl sok és én éppen ezért érzem fásultnak magam. Ugyanennyire fásultnak érezném magam fél év után nálatok is szerintem.
Engem a munkáltatóm azzal próbál kizökkenteni, hogy két-három havonta elküld valamilyen szakmai konferenciára, kiállításra. Ezzel erősítve a tudatot bennem, hogy van jövő a szakmában. Nálam ez bejön, hiszen nem akarok váltani, de a lelkem mélyén tudom, hogy max 10 évet adok még magamnak helyben. (Abból is jó pár a családalapításra fog elmenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!