Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munkatapasztalattal,...

Külföldi munkatapasztalattal, külföldi végzettséggel, folyékony nyelvtudással, de diploma nélkül miért irreális a nettó 350 ezer forint?

Figyelt kérdés

Németországban dolgoztam évekig, tanultam is ott, sikeresen leraktam egy másik (a meglévő mellé) középfokú műszaki végzettséget is, dolgoztam is benne.

Nyelvtudásom is van tárgyalóképes.

A héten voltam egy interjún, természetesen az egész interjú németül zajlott.

A bérigénynél nagyot néztek, én meg megvoltam lepődve.Sok?

Magyarországon nem sokat dolgoztam, fogalmam sincs ,hogy pontosan melyik területen milyenek a bérek, csak szóbeszéd szintén hallom, hogy pl:kereskedelemben gyengék, műszaki területen jobbak.

De, ahova jelentkeztem, az műszaki terület.

Vagy a diploma hiánya a baj?

Nem értem ezt Magyarországon.Németországban diploma nélkül is jó pozíciókat tölthetsz be, a főnököm is projektvezető pozícióban volt kint, pedig neki is egy az enyémhez hasonló középfokú műszaki végzettsége van.

2018. máj. 10. 22:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%
Na és hány év tapasztalatot vártak el ott ahová jelentkeztél?
2018. máj. 10. 23:21
 12/18 anonim ***** válasza:
40%
Én visszamennék a helyedben.
2018. máj. 10. 23:23
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
Bizony, a diploma igen sokat számít. S igenis, azt kell nézned, hogy az adott országban a minimálbér hányszorosát kéred, nem mechanikusan átszámolgatni a pénzt, aminek nem sok érteleme van. (mások a megélhetési költségek, ingatlanbérlés, szolgáltatások stb)
2018. máj. 10. 23:29
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
külföldi diplomával (közgáz) nekem brutto kicsit több mint 380 at ajánlottak nulla tapasztalattal..kb 260 nettóban. több év tapasztalattal reálisnak kéne lenni a 350 nettónak, de lehet a diploma hiánya probléma.
2018. máj. 11. 00:42
 15/18 anonim ***** válasza:
70%
Azért diploma nélkül a 350 soknak tűnik. Diplomával, tapasztalattal oké.
2018. máj. 11. 05:52
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
Páromnak nincs diplomája, csak érettségige. Beszél németül meg angolul, multinál dolgozik. Az előző munkahelyén 350 volt a nettója, most 400.
2018. máj. 11. 13:35
 17/18 TappancsMancs ***** válasza:
Külföldön az elvégzett munkát és pozíciót nézik és nem a végzettséget. Illetve a végzettség egy másik dolog inkább ami egy jogásznál (stb) nyilván nem pótolható egyéni ismeretekkel.
2018. máj. 11. 16:30
 18/18 anonim ***** válasza:

Alapvetően törvény írja elő, hogy milyen végzettséggel , milyen munkakörben dolgozhatsz.

Nem tudom, hogy a német bizonyítványodban szerepel-e erre utalás, de itthon az OKJ-s papírokban szerepel, hogy milyen FEOR kód alatt dolgozhatsz.

Persze ez nem ilyen kőbevésett dolog, szóval simán lehet az, hogy papíron nem abban a munkakörben vagy, amit végzel.

De lehet, hogy a cégnél szükség van egy diplomás szakemberre, hogy ne legyen jogi probléma, viszont nincs szükségük ebben a munkakörben két dolgozóra.

A másik ok az, hogy ezért a fizetésért találnak diplomás mérnököt itthon.

Ha Németországban megtaláltad a számításodat szerintem nem érdemes itthon keresgélni, mert az olyan munkahelyekért, ahol "normális" bért adnak még mindig megy a harc.

Plusz a magyar munkaadók mentalitása sem az igazi

2018. máj. 12. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!