Külföldi munkatapasztalattal, külföldi végzettséggel, folyékony nyelvtudással, de diploma nélkül miért irreális a nettó 350 ezer forint?
Németországban dolgoztam évekig, tanultam is ott, sikeresen leraktam egy másik (a meglévő mellé) középfokú műszaki végzettséget is, dolgoztam is benne.
Nyelvtudásom is van tárgyalóképes.
A héten voltam egy interjún, természetesen az egész interjú németül zajlott.
A bérigénynél nagyot néztek, én meg megvoltam lepődve.Sok?
Magyarországon nem sokat dolgoztam, fogalmam sincs ,hogy pontosan melyik területen milyenek a bérek, csak szóbeszéd szintén hallom, hogy pl:kereskedelemben gyengék, műszaki területen jobbak.
De, ahova jelentkeztem, az műszaki terület.
Vagy a diploma hiánya a baj?
Nem értem ezt Magyarországon.Németországban diploma nélkül is jó pozíciókat tölthetsz be, a főnököm is projektvezető pozícióban volt kint, pedig neki is egy az enyémhez hasonló középfokú műszaki végzettsége van.
Alapvetően törvény írja elő, hogy milyen végzettséggel , milyen munkakörben dolgozhatsz.
Nem tudom, hogy a német bizonyítványodban szerepel-e erre utalás, de itthon az OKJ-s papírokban szerepel, hogy milyen FEOR kód alatt dolgozhatsz.
Persze ez nem ilyen kőbevésett dolog, szóval simán lehet az, hogy papíron nem abban a munkakörben vagy, amit végzel.
De lehet, hogy a cégnél szükség van egy diplomás szakemberre, hogy ne legyen jogi probléma, viszont nincs szükségük ebben a munkakörben két dolgozóra.
A másik ok az, hogy ezért a fizetésért találnak diplomás mérnököt itthon.
Ha Németországban megtaláltad a számításodat szerintem nem érdemes itthon keresgélni, mert az olyan munkahelyekért, ahol "normális" bért adnak még mindig megy a harc.
Plusz a magyar munkaadók mentalitása sem az igazi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!