Akik érettségivel vagy nélküle dolgoznak miért várnak el irreális fizetéseket?
bárhol bármiről van szó, nekik szóba kell hozni, hogy milyen szar pénzekért dolgoznak
arról persze már nem szabad beszélni, hogy mit tesznek ők azért, hogy többet keressenek, egyszerűen a munkáltató oldja meg, hogy ő keressen sokat
Bocsika, de sokan vannak akik nem rendelkeznek diplomával de igenis okosak, csak éppen egyéb okok miatt nem tudtam egyetemre menni.
Nekem sincs diplomám csak érettségim és egy szakmám. Nem tartom magam ostobának, csak az életkörülményeim miatt nem tudtam egyetemre menni, ma már 40 évesen nem is akarok. Viszont mégis vittem valamire mert két virágüzletem és 6 beosztottam van akik nekem dolgoznak. Én boldogulok, és velem együtt sokan még fiatalok is akiknek nincs diplomájuk.
Szóval aki nem diplomás, az dögöljön éhen és ne legyen jó élete?!
Nekem 3 szakmám van, mégis betanított munkás vagyok, mert a szakmában GYAKORLAT HIÁNYA miatt nem vesznek fel! Ha NEM vesznek fel, akkor hogy szerezzek GYAKORLATOT?
3-as rád nem vonatkozik a kérdés mert van szakmád... Itt érettségiről van szó.
Kérdésre rátérve én sem értem. Itt egy gyerek érettségivel edigitalban eladóként 150 nettót akart keresni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Aki száz fölött akar keresni, az fogja magát és tanuljon ki egy szakmát, ne a sült galambot várja a szájába.
-környezetvédelmi technikus
-gyógymasszőr
-szoftverüzemeltető
mind a 3 okj-s, mind a 3 kitörlésre sem jó, mert kemény fedeles. Mind a 3 ban csak vállalkozóként tudtam volna elhelyezkedni, persze 0 ügyfél/vendégkörrel ez nagyon megérte volna. alkalmazottként meg jó ha kapok 80-90e-et. magyarán egy szalagmunka többet fizet, mint egy szakmunka!
6-os: ez a tipikus esete annak, hogy jól hangzik, hogy 3 szakmád van (egy rakás ismerősöm ezzel takarózik szintén), de őszíntén... mikor gondoltad, hogy ezeknek a szakmáknak bármi köze van egymáshoz?
Hogy keresettebb leszel a piacon mint IT-s ha közben gyógymasszőr feladatokat is el tudsz látni? Hogy egy masszőrnél bárkit érdekel, hogy ért e az IT-hez? Persze, így 3 szakmád van, de bármely munkáltatót csak és kizárólag mindig 1db fog ezek közül érdekelni, míg lesz olyan jelöltje, aki gyógy és sportmasszőr vagy szoftver üzemeltető de van papírja hardverről vagy hálózatról...
Egyébként a felsorolás alapján gondolom a munkaügyi központ kínálatából válogattál, mert ott favoritok ezek a képzések.
Nem érettségiről + szakmáról szól a kérdés, hanem csak érettségiről.
Jó hír, hogy akár munka mellett is tudja az ember képezni magát, ha akarja. Éppcsak a többség nem akarja, ráfogja a beosztásra, családra, kormányra, bármire, de a lényeg, hogy ez biztosan nem az ő választása volt.
Nem, nem kell éhen dögölnie a szakmunkásoknak. Csak éppen nem árt, ha legalább tudja az ember, hogy miben jó / mit szeretne csinálni és annak megfelelő szakmát választ, mert a papírok halmozása össze-vissza sem kifizetődő hosszú távon. Viszont lehet jól verni a mellünket, hogy "Húúúúsz szakmám van, mégsem fizetnek meg rendeseeeeeen! Szarezazország!!!"
Nekem csak 1 szakmám van + 1 érettségim és elég jól keresek, sőt, előrelépési lehetőségem is van.
Nekem van több olyan ismerősöm, aki érettségivel nettó 160e-et keres, olyan is akinek a szakmunkása sem sikerült és nettó 210e-et kap. Mindegyiknek sír a szája, milyen keveset keresnek.
Sokáig irigykedtek rám, hogy vegyészmérnökként milyen jól kereshetek, milyen jól fel van szerelve a házam, mindig van mit ennem és még sorolhatnám. Nem hitték el, hogy mennyit keresek nettó 106e Ft, egy idő után ráuntam, hogy sértegetnek, hazugnak neveznek és az orruk alá toltam, a fizetési papíromat. Erre persze megkaptam, hogy a többit zsebbe fizetik. A zsebbe fizetés annyira jellemző az állami cégekre :)
Mikor ezt is felfogták, jött az akkor biztos sokat lopok szöveg. Mit is lehet ellopni egy számítógépen végzett munka során, vagy egy őrzött veszélyes hulladék raktárból? Igen a nagy büdös semmit.
Erre megkaptam, hogy igenis nekem milyen jó, mert semmit sem kell csinálnom és mégis jól fizetnek! Tehát a 106e jó fizetés, de a 210e az nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!