Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkáltató szerint a diploma...

A munkáltató szerint a diploma miért vált ki mindent?

Figyelt kérdés

Nem vagyok 30, de sok tőlem pár évvel fiatalabb jön hozzánk, diploma előtt dolgozni. Katasztrófa amit ezek művelnek. Felettese vagyok, de folyamatodan szájalnak, számolni nem tudnak, hazudnak, mostani kis gyakornok telefonozgat és egy egyszerű űrlapot nem tud kitölteni.

Fiú, lány, tök mindegy, annyira életképtelenek, de egyetemre jár és ő ezt meg azt érdemli. Ilyenkor bosszankodom, engem a papírok hiánya miatt sok helyről elutasítanak. Legfőbb indok, szerintük a papír ad egy jellemet. Meg akinek van papírja, kb minden feladatot el tud látni. Aha. Papírokat nem tudnak tollal kitölteni..

2018. máj. 10. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Egyáltalán nem vált ki mindent. Ez a generácó meg ilyen telefonos defektes, ez van. Meg még nem is diplomások, majd egyszer talán...
2018. máj. 10. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:
10%
A magyar ember az ilyen ember, 90 es években az érettségi volt a nagy szám, ha valakinek nem volt érettségije, akkor az nem is volt ember. Megcsapta a magyart a nyugat szele, úgy kb. a kétezres évek közepén, azóta a diploma a csúcsok csúcsa, mindegy milyen , csak legyen. Akkor vagy fsza gyerek ha az van.
2018. máj. 10. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem van diplomám és egyetemen tanítok, a diákokról írtak sajnálatos módon helytállóak, de a munkáltatókkal kapcsolatban az általatok leírtakat nem tapasztalom!
2018. máj. 11. 06:28
 4/8 anonim ***** válasza:
24%
Mindenki mehet egyetemre a mai világban (persze nem mondegy, hogy a kaposvári egyetem, a corvinus vagy oxford) így lesznek lumperek minden egyetemen. Én ki tudnám őket szűrni. Amúgy azért mert a 80%-a egyetem alatt is anyucival apucival él nem kell részmunkaidőben dolgoznia nem kell egy lakást rendben tartania/fenntartania így 21-22 évesen olyan mint máshol a 17 éves. Szerintem az nagyon sokat számít, hogy valakinek egész egyetem alatt a szülei nyalják a seggét vagy egyedül van.
2018. máj. 11. 14:23
 5/8 TappancsMancs ***** válasza:
Diploma annyi jellemet ad - ahogy kifejezed, hogy az illető biztos nem lapátoló segédmunkás egy építkezésen. A diploma semmit se csinál meg, van bizony aki diploma nélkül is többet tesz az asztalra, külföldön ezt értékelik is ezért nem a diploma a lényeg.
2018. máj. 11. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez a papírhoz ragaszkodás itthon borzalmas méreteket ölt.

Munkaerőhiány van, és még mindig nulla rugalmasság a cégek részéről.

Nekem bár van diplomám és sok tapasztalatom, de vannak cégek akik szinte megsértődnek mert nem raktam le a fél millás + projektmunkás certifikátot.

Részletesen elmondom nekik a szakmai tapasztalatom (ami a papírral ellentétben megvan), de amint megtudják hogy nincs meg a papír, volt már hogy ott fintorogtak az állásinterjún...

Amíg itt tartunk, nem is lesz megoldva a munkaerőhiány.

2018. máj. 13. 20:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Ugyan ezt tapasztalom, utolsó
2018. máj. 13. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor gyakszin vannak

ott

2018. máj. 14. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!