Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok belföldi sofőrt keresnek,...

Sok belföldi sofőrt keresnek, semmi végzettséggel, sima B kategórás jogsival,200 000 körüli nettóval, akár 8 általánossal, nyelvtudás nélkül. Akkor miért van munkanélküliség?

Figyelt kérdés

Kik azok akik erre sem alkalmasak?

Vagy csak csalogatóak a hírdetések és igazából többet várnak el?

2018. máj. 6. 13:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Azért jönnek itt hasznos válaszok is...

De #10. hajnali 2, na és?

Én 3 műszakban dolgozom pl.

2018. máj. 6. 14:47
 12/18 TappancsMancs ***** válasza:

Ez sok mindenből tevődik össze. Tedd fel a kérdést te mennél e sofőrnek? Őszintén. Illetve tedd ezt fel pár ismerősnek.

Az okok sokrétűek és az eloszlásuk is egy dolog.

- nincs jogsija

- van jogsija de ez sok neki

- nem akar vezetni

- vezetne de a fizetés/egyéb nem megfelelő így mást keres

- vezet de vált

Minden cégnek és munkának van egy vonzereje is. Az emberek sem egyformák.

2018. máj. 6. 14:53
 13/18 A kérdező kommentje:
12. igazad van, de szerintem aki munkanélküli annak nem iagzán lehet indokolt, hogy nem megy el sofőrnek...
2018. máj. 6. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

Csak zárójelben jegyezném meg, hogy nagyon kevés olyan ember van aki tud normálisan vezetni és munkanélküli. Az, hogy tudsz normálisan vezetni, az már egy kifejezetten eladható képesség.

A munkanélküliek három fő csoportból tevődnek össze:

-Lecsúszott 40+-os korosztály aki valójában nem ért semmihez, teljesen képzetlen és a megjelenése/hozzáállása nem elfogadható a munkáltató számára, illetve és/vagy nem akar elmenni 3 műszakozni gyárba.

-Nagyon vidéken élők, ahol nincs ipar hogy felszívja a munkanélküliséget és közmunkára nem akarnak beállni

-Főleg 40 feletti nők, aki irodai munkát szeretnének de valami értéktelen papírjuk van, világéletükben a közigazgatásban dolgoztak és nem kellenek a versenyszférában.

2018. máj. 6. 15:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Szokás szerint kifogás van mindenre, aztán utána egyszerűbb sírni, hogy itthon nem lehet minimálbérnél többet keresni
2018. máj. 6. 16:15
 16/18 anonim ***** válasza:
45%

"Én 3 műszakban dolgozom pl."

De nem folyamatosan hajnalban kezdesz!

2018. máj. 6. 16:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

így van, ott, ahol nettó 200-at ajánlanak, az vagy úgy néz ki, hogy interjún már csak br. 180 lesz belőle, vagy ahogyan te is láttad, hajnali 2-kor kelés, ezzel még nincs is baj.

1x én is megpróbálkoztam pékségi áruterítéssel próbanappal...ott is fél2re legyek ott. 4-fél5 körül kell elindulni, addig tulajdonképpen azt csinálsz, amit mondanak. söprögetsz, takarítassz, ott például a fűtés fa tüzelésű kazánnal volt megoldott, készítsd oda a tüzifát, rakd meg a kazánt. ilyen feladatok, vágd fel a pizzát szeletekre.

és igen, ott is, 3-4 bolt volt, ahova terítettek. az letudva, akkor mehetsz vissza, és ott is tedd hasznossá magát. mindezt este fél 6-ig, természetesen jó esetben 8, de inkább 6 órára bejelentve...

de én is láttam múlt héten szegeden a dhl egyik alvállalkozójánál csomagfutár állást nettó 200-al, azt most én nem is néztem, hogy keret-e...de azért lássuk be, hogy az is egy megfeszített meló. 5-6ra járni, jó esetben megpakolt autó vár(egy cégnél voltam interjún, ahol ez volt a szokás), rossz esetben kezedbe nyomják a szállítólevelet, és szépen összerakod magadnak a szállítandó cuccokat. 4-5 óra alatt megfeszítve kiszórod azt a 60-70 címet, majd miután ez megvolt, elindulsz vissza, és a feladandót begyűjtöd...

szerintem ez a munka 200ért nem nagyon van túlfizetve, teljesen reális...de mint mondtam, illetve más is mondta, interjún valahogy mégsem 200 az a 200...

2018. máj. 6. 22:30
 18/18 TappancsMancs ***** válasza:

Kérdező erre válaszolnék:

"12. igazad van, de szerintem aki munkanélküli annak nem iagzán lehet indokolt, hogy nem megy el sofőrnek..."

Vesd össze a variációkkal és olvasd hozzá a #17-es választ.

1. munkanélküli - nincs jogsija

2. munkanélküli - van jogsija de ez sok neki

3. munkanélküli - nem akar vezetni

4. munkanélküli - vezetne de a fizetés/egyéb nem megfelelő így mást keres

5. munkanélküli - vezet de vált

1. Sok munkanélkülinek nincs jogsija így nem fog ebben gondolkodni sem hogy pl sofőr.

2. Esetleg van jogsija de nem merne egész napos vezetést bevállalni, mert tudja hogy sok neki.

3. Igen van aki egyszerűen nem akar vezetni és ez nem jelenti azt, hogy nem akar dolgozni és nem keres más munkát.

4. Ez az amit a 17 válaszoló is és mások is leírtak. Ismeri, esetleg megnézi és tudja is milyen. 3-4 ember munkáját várják el napi 12 vagy több órában egy kicsit magasabb fizetésért, rossz munkastílus és rossz körülmények között, nincs hétvégéje se hajnala se estéje.

5. Ez a 4-es variációja. Kipróbálja de kilép majd újra feladnak hirdetést, ez a fluktuáció, nem is részletezem.

6. Hozzá vehetjük amit egy válaszoló írt, egy nő aki munkanélküli szinte biztos nem fog elmenni sofőrnek. Érthető. Én se biztatnám a feleségem, inkább más felé javasolnám a munkakeresését. Meg tudná egy nő is csinálni, de ha lehet mégse ebben jeleskedjen.

2018. máj. 7. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!