Munkáltató- Kifizetés problémát hogy orvosoljak?
Üdv!
Adott egy munkahely, ahol a dolgozók nagyon kis része van bejelentve és ők is csak 2-4 órában. Mások alkalmi munkavállalók és napi bejelentésben vannak, ami után 1000Ft- ot fizet a munkáltató.
Alapvető vendéglátóipari szabályok sincsenek betartva, például nincs moslékos hordó, amit időközönként elvisznek, hanem minden a kukába megy. Napi 12-18 órát dolgoznak a dolgozók.
3 napi béremmel maradtak benn, amit nem akarnak kifizetni, mivel szerintük túl gyorsan hagytam ott őket.
Ez nincs így mivel egyik napról a másikra is fölmondhattam volna, de előre jeleztem 2 héttel, ami nagy szó, hisz még be sem vagyunk jelentve. Nem kicsit korrupt a cég, pénzmosás gyanúja áll fenn.
Tulajnak hirtelen jött vagyok a szippantós iparból (nem a pöce) és a vállalkozások vezetése kiadva a családtagoknak.
Igazából nem is ragoznám a dolgot.
Aki mondjuk tapasztalt és karakán egyéniség, az hogyan és mit mondana telefonon egy ilyen szituációban, mikor csak halogatják a dolgot és látszólag nem akarnak fizetni?
A munkafelügyelőségen kívül kik foglalkoznak ilyen dolgokkal?
Mit érdemes mondani ilyenkor és hogy közölni?
Köszönöm.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!