Ha a bejelentésről nem kapok papírt hová lehet fordulni?
Sziasztok!
Napi bejelentésben voltam egy rövid ideig, de volt, hogy havi 20 napot is dolgoztam.
Ha nem akarnak adni papírokat a bejelentésről hová lehet fordulni? Igazából bűzlik a cég körül minden. Akivel napi szinten voltam ő vezette a céget és mikor hívtam azt állította külföldön tartózkodik. Aztán az egyik családtagja telefonszámát adta meg.
Kivel, mivel érdemes megfenyegetni az ilyen munkáltatót?
Napi bejelentésről mégis milyen papírt szeretnél?
Ott nincs a szó hagyományos értelmében vett munkaviszony, nincs táppénz - sőt, még a TB-t is Neked kell magad után fizetni.
"Egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló szerződés
A munkaviszonyban azt a szabályt kell alkalmazni, hogy a munkaszerződést írásba kell foglalni. Az egyszerűsített foglalkoztatás esetén a fenti szabályt nem kell alkalmazni, azaz az egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló szerződést nem kell írásba foglalni."
Bővebben itt olvashatsz róla:
Értem.
Szóval akkor nincs róla papír.
Azt hittem valamit alá kell írnom, hogy ott dolgoztam. Az elején még kellett írnom a napjaimat az aláírásommal.
Hol lehet feljelenteni azt a munkáltatót, aki nem fizeti ki a bért a dolgozónak?
??? Nem kaptál fizetést??
Mert eddig azt nem írtad.
Ne haragudj, de azért Te is elég össze-vissza írsz - jó lenne tudni a teljes történetet.
"Akivel napi szinten voltam ő vezette a céget és mikor hívtam azt állította külföldön tartózkodik"
1.- most akkor vele voltál naponta vagy nem?
2.- miért ne lehetne pár napig külföldön? Kimehet akár 1 napra is, pl. Szlovákiába - az is külföld...
Most tulajdonképpen mi a problémád? Nem fizetett vagy nem annyi napot vagy nem annyi pénzt, mint amiben megállapodtatok, vagy mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!