Megéri-e ebben az esetben munkaügyi bírósághoz fordulni?
Megpróbálom rövidre fogni. 8,5 órát tartózkodom a munkahelyemen, amiből fél óra munkaközi szünet. Ennek idejét eddig nem szabták meg, akkor vettük ki, amikor akartuk. A december havi beosztásokon sincsen ennek semmi nyoma (minthogy változó, az aktuális igények által szabott időpontot nem is lehet beleírni). Ezek a beosztások publikusak a cégen belül; ki vannak függesztve egy falra, ahol bármelyik dolgozó megnézheti őket. Nagy unalmamban ma a szünetem során elkezdtem böngészgetni ezeket a kifüggesztett papírokat, amikor megütötte a szememet, egy új változatot nyomtattak (szintén december havit, valamikor hó közben), amelyben meg van már szabva, hogy kinek mikor kell kivennie a szünetét. Ezzel nem lenne baj, kibírjuk, legalább nem kell azon filozofálnunk, hogy mikor tudunk kimenni enni.
Csakhogy minket erről a módosításról senki nem értesített, ha nem járok arra és véletlenül nem nézek rá az adatokra, nem is tudok róla én sem. A belépőkártyánk pedig mivel időpontot rögzít, így késésként lesz elkönyvelve az általunk más időpontban kivett szünet, ami miatt pénzlevonásra számíthatunk, ha ezt valóban meglépték a tudtunk nélkül.
Első körben leszögezném, hogy a 2. bekezdés csak fikcióként kezelendő holnap délutánig, akkor fogok ugyanis megkeresni egy illetékest a témával kapcsolatosan. De tegyük fel, hogy valóban a tudtunk nélkül belemókoltak a beosztásokba: ha én munkaügyi bíróságra viszem a sztorit, mennyire valószínű, hogy nekem adnak igazat? A félreértések elkerülése végett: nagy cégről beszélünk, és nemcsak szerződésmódosítást nem írtunk alá, de még csak szóban sem lettünk tájékoztatva.
Ez nem ér meg egy bírósági pert... :)
A munkaközi szünet kiadása miatt nem kell szerződést módosítani. Gondolom, benne sincs konkrétan, ami miatt módosítani kellene.
Az az egy mindenkinek elkerülte a figyelmét, hogy nekünk csekkolnunk kell, és ha a beosztástól eltérő időpontban húzzuk be a kártyát, akkor időarányosan vonnak?... Magyarán az a fél óra eltérés úgy 350 Ft/nap -> ~7000 Ft lesz, ami ezen a nevetséges fizun bizony meg fog látszani. Sőt, mivel a szünetben pedig dolgoztunk (hacsak nem volt valaki olyan szerencsés, hogy pont a kiírt szünetekor ment ki), így arra sem kapunk pénzt, mert itt csak arra az idősávra adnak fizetést, amelyikben beó szerint ott kell lenni, így újabb 7000 forint eshet ki. Ha nem forogna kockán az ÉN pénzem, akkor nem érdekelne az egész.
@1
"[...] nemcsak szerződésmódosítást nem írtunk alá, de még csak szóban sem lettünk tájékoztatva."
Be kell tartani a munkaidőt, meg a szünetet?!
Aztadenagyonkemény!
Hihetetlen jó fejek vagytok, srácok, csak olvasni nem tudtok. Nem fogom még egyszer leírni a kérdést, de nagyon szomorú, hogy vannak, akiknek 3 bekezdés ÉRTŐ elolvasása megerőltető feladatnak bizonyul.
Mindeközben kiderült, hogy formaságból szerepel kitéve a másik verzió a falra. Sebaj, a piros kéz ment mindenkinek, köszi, hogy benéztetek!
"Első körben leszögezném, hogy a 2. bekezdés csak fikcióként kezelendő holnap délutánig, akkor fogok ugyanis megkeresni egy illetékest a témával kapcsolatosan."
Ezt tedd meg, ugyanis a két félnek tájékoztatási kötelezettsége van egymás felé a munkaviszonyt befolyásoló körülményekről. A problémád pontosan ilyen körülmény.
Tárd fel a dolgot a vezetőség előtt, aztán majd írd meg, hogy mire jutottál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!