Jogosan járt el a munkáltatóm? Forduljak munkaügyi bírósághoz?
Történet a köv.:Ápr. 4.-én lejárt a gyesem,5.-étől szabadságon voltam.38 nap gyűlt össze a 2 év gyed alatt,amit kivetettek velem.Május 28.-án kellett volna kezdenem,és 1 hónapig kellett volna alkalmazniuk,mint gyesest.28.-án kaptam egy hívást,és egy levelet,hogy felmondtak.Máj. 31.ével megszűnt a munkaviszonyom,45 nap felmondási idő jár még,arra átlag bért kapok.
A kötelező 1 hónapot az igazgató szerint:" letudták a szabadsággal!"Lehet ilyet csinálni egy kismamával?
Nem jelentették be 30 nappal korábban ,hogy elbocsátanak.
Mit tegyek???
Szia!
Mindenképpen keress fel egy munkajogászt, mert nem mindegy, hogy milyen okkal mondtak fel, ha rendes felmondással élt a munkáltató, akkor azt indokolnia kell, abban az esetben jár a végkielégítés stb.
Az sem mindegy, hogy úgy járt le a gyes-ed, hogy a gyerek betöltötte a 3 évet, vagy úgy, hogy vissza akartál menni. "1 hónapig kellett volna alkalmazniuk,mint gyesest", számomra ezért nem egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!