Mit gondoltok erről a svájci munkáról?
Szeretném a véleményeteket kérni.
Kaptam egy munkaajánlatot a napokban. Svájcban lenne mezőgazdasági munka zöldségszedés. 3200 frankot kínálnak bruttóban de a szállásdíj, adó és biztosítás után nettóba 2200 maradna meg.
A munka heti 6 nap reggel 6tól este 19 óráig tartana és túlóra is gyakran van...
Olyan rabszolga munkának hangzik.
Így soha nem lenne szabadidőm és voltam is már sajnos ilyen helyzetben. Nem tudom svájcban nincs szabályozva a munkaidő??
Reális ez a minimálbérezés??
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az adózás kantononként változik, nekem 19% jön le a fizumból. Ha kb ennyit levonunk már 2600. Ezután a biztosítás legalja 200 chf, munkásszálló legalja kb 600 chf lehet, ez így 1800 chf. Ha a kaján nagyon spórolsz ki lehet hozni havi 200 chf-re (egy személy), marad 1600. Egyéb infó hiányában közlekedést és egyéb költségeket nem tudok mondani (plusz váratlan költségek, ami mindig van).
Ha van kedved dolgozni akkor egy kis pénzgyűjtésre jó lehet, de azzal ne számolj hogy havi fél milla megmarad.
2200 chf az még a minimálbért sem éri el, ezt el ne vállald, színtiszta lehúzás.
Emellett ennyit nem is dolgozhatsz bejelentve, vagy kijönnek érdeklődni a mnkáltatódnál, hogy mit is csinál pontosan, és szrrá büntetik.
Kantononként elő van írva, mikor lehet és maximum heti hány órát dolgozni, sok helyen hétvégi munkavégzésre igazolást kell kérni a Gemeindétől, anélkül feketézőnek számítasz.
Mondjuk épp tegnap volt Zürichben - mint minden évben - tüntetés a munkaórák miatt. :D
Nagyon szépen köszönöm utolsó.
Nagyon hasznos volt számomra válaszod! ++++
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!