Hány óra nyelvtanulás szükséges egy svájci/német munkavállaláshoz?
Nem szakmunkára gondolok hanem pl egy fuvarozó (c kategóri) betanított munka gyoréttermi környezet.Eltudjam intézni a hívatalos ügyeimet stb.Tehát egy jó alapom legyen.
Dolgoztam már svájcban nyáron és jövőre vissza szeretnék menni.
Általános és középiskolában tanultam németet.De csak a kiejtés és alap dolgok maradtam meg.Mint pl a számolás bemutatkozás nagyon alap kérdések.
Olyan helyen dolgoztam ahol mindenféle nemzetiség volt csak német nem :D
Nyelvtudás nem igénylő munka volt.Így nem is volt hosszú életű sajnos.
Schwizerdütsch haha :D
Isten ments...hallottam párszor beszélni az idősebbeket igazi kihívás azt megtanulni.
Persze ha olyan környezet vesz körül ahol így kommunikálnak akkor könnyebb igen.
En hamarabb tanultam meg azt, mint a hochdeutschot! Persze 5 ev alatt nyilvan nem lettem anyanyelvi beszelo, de jobban ertem azt, mint a sima nemetet.
Egyebkent mindenhol beszelnek ( nemet svajcban) hoch deutschot, nyugi. Ha mar van egy alapod , ahogy irod, akkor egy intenziv gyorsra mennek a helyedben!
Sok sikert. 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!